19 / 04 / 2024

Eskişehir'de Uydukent Sitesi'nde 170 bin TL'ye icradan daire!

Eskişehir'de Uydukent Sitesi'nde 170 bin TL'ye icradan daire!

T.C. Eskişehir 6. İcra ve İflas Müdürlüğü, Eskişehir Merkez Odunpazarı ilçesi Vişnelik mahallesindeki Uydukent Sitesi'ndeki daireyi 170 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 28 Ağustos 2012 Salı günü gerçekleşecek



Verilen ilan şöyle;


T.C. ESKİŞEHİR 6. İCRA ve İFLAS MÜDÜRLÜĞÜ

SAYI:2012/2448

GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI

İpotek borçlusuna ait olup, aşağıda tapu kaydı, kıymeti, satış günleri , satış saatleri ve önemli özellikleri ile satış şartlan belirtilen, gayrimenkul dosya borcundan dolayı açık arttırma suretiyle satışı çıkarılmıştır.

İİK.127.MD. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ:

Satış ilanı ilgililerin adreslerine tebliğe gönderilmiş olup , adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde veya adresleri bilinmeyenler içinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.

TAPU KAYDI VE İMAR DURUMU :

Eskişehir, Merkez, Odunpazarı ilçesi, Vişnelik mah. Kızılyer mevkii 240/2880 assa paylı , cilt: 14 sayfa: 1311 ada:7218 parsel: 16 A blok 2.kat 5 nolu bağımsız bölümün imar planında bitişik nizam 3 kat (B-3)-mesken sahasına isabet ettiği bildirilmiştir.

HALİ HAZIR DURUMU:

Satışına karar verilen gayrimenkul, Sümer mah.Akşahin sk. N:1 Uydukent sitesi D blok K:2 D:6 Eskişehir adresindedir. Dubleks daire olarak inşa edilen Bağımsız bölüm 140 m2 alanlı olup Alt katta 2 oda, salon, mutfak- yemek odası, banyo. wc ve antre bölümlerinden müteşekkildir. 2 Oda tabanı beton şap üzerine laminant parke kaplı, duvarlar alçı sıva üstüne saten boyalıdır. Salon tabanı beton şap üzerine laminant parke kaplı, duvarlar alçı stva üzerine saten boyalıdır. Mutfak- yemek odası bölümünün mutfak tabanı seramik, tezgah üstü laminant kaplı, tezgah üzerinde bataryalı çelik eviye ve kombi cihazı, tezgah altında ve üstünde ahşap dolaplar mevcuttur. Balkon tabanı seramik kaplıdır. Banyo tabanı seramik, duvarlar tavana kadar desenli fayans kaplı, içinde Küvet ve duş kabini, takım klozet ve bataryalı Hilton lavabo ve banyo bataryası mevcuttur. Wc tabanı seramik, duvarlar tavana kadar desenli fayans kaplı, içinde tek musluk lavabo ve alaturka tuvalet taşı mevcuttur. Antre tabanı seramik kaplıdır. Üst kata basamakları mermer kaplı alüminyum doğrama korkuluklu merpenle çıkılmaktadır. Üst katta yatak odast, ebeveyn banyo ve antre mahallen mevcuttur Yatak odası tabanı beton şap üzerine laminant parke kaplı, duvarlar alçı sıva üzerine saten boyalıdır. Ebeveyn banyo tabanı seramik, duvarlar tavana kadar desenli fayans kaplı, içinde takım klozet, bataryalı ayaklı lavabo, duş teknesi ve kabini ile banyo bataryası mevcuttur.Antre tabanı seramik kaplıdır. Tüm kapı doğramaları ahşap mobilya kapı olup pinoteksli, daire giriş kapısı çelik kapıdır. Tüm pencereler ahşap desenli PVC esaslı pen doğramadır. Kat Kaloriferli olan dairenin içinde elektrik ve su mevcuttur. Binanın zemin katında daireye ait garaj mevcuttur. Garaj kapısı mekanik açılımlı pvc esaslı kapılıdır. Gayrimenkulun bulunduğu mahalde tüm ait yapı hizmetleri mevcut olup tüm belediye hizmetlerinden istifade etmektedir.

KIYMETİ: Kıymet takdirine itiraz davası Eskişehir 3.tcra Hukuk Mahkemesinin 2012/207 E. 2012/419 K.sayılı 14/06/2012 tarihli ilamıyla reddedilmiş olup, kıymeti 170.000,00.-TL. olarak kabul edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1-)Yukarıda açık tapu kaydı, imar ve halihazır durumu ile kıymeti belirtilen gayrimenkulun ilk açık arttırması 28/08/2012 günü 14.45 * 14.55 saatleri arası Eskişehir Adliye Sarayı zemin kat müzayede salonu 6 nolu masada yapılacaktır.Bu arttırma , tahmin edilen kıymetin %60'ını ve rüçhanlı alacaklıları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla gayrimenkulun ikinci açık arttırması 07/09/2012 günü 14.45 * 14.55 saatleri arası yine Eskişehir Adliye Sarayı zemin kat müzayede salonu 6 nolu masada yapılacaktır.

Bu arttırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı

 kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki; artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin %40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkrraka sâtış talebi düşecektir.

2-)Arttırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi veya bu mistir kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin parayla olup, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye ve damga resmi bedeli , tapu alım satım harcının 1/2'si tâhliye ve teslim masrafları ile %1 KDV öncelikle müşteri tarafından ödenir. Birikmiş Emlak Vergisi ve cezaları ile Tapu satım harcı satış bedelinden müşteriye iade edilir.

3-)İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır.Aksi takdirde haklan Tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-)İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır.İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-)Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-)Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatmı kabul etmiş sayılacakları , başkaca bilgi almak isteyenlerin 2012/2448 esas sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmalan ilan

(İc.tf. Kan. 126)

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

B.: 45012 www.bik.gov.tr


İlan için tıklayın!



Geri Dön