27 / 04 / 2024

Eskişehir'e 15 yılda 10 bine yakın konut!

Eskişehir'e 15 yılda 10 bine yakın konut!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de 15 yılda 10 bine yakın konut projesi uyguladıklarını söyledi.



 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikent Spor Salonu'nda düzenlenen 6. Olağan İl Kongresi'nde, AK Parti'nin geleneğin olduğu kadar geleceğin de partisi olduğunu söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AK Parti'nin Türkiye'nin hem en genç hem de en köklü hareketi olduğunu belirten Erdoğan, "Nasıl ki bir ağaç kökleriyle yaşarsa biz de bizi biz yapan, diğerlerinden ayıran bu ilklerimiz, ilkelerimizle geleceğe ilerliyoruz." dedi.

Eskişehir'e 15 yılda 18 milyar liralık yatırım yapıldığını söyleyen Erdoğan, bu yatırımların içinde 2 bin 734 yeni derslik, toplam 3 bin 859 yatak kapasiteli yüksek öğrenim yurtları kazandırdıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'e 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum kazandırdıklarını da dile getirerek, sağlıkta ise 5'i hastane olmak üzere 21 sağlık tesisi kazandırdıklarını da söyledi.

İnşaatı süren şehir hastanesinin bu yıl sonunda hizmete gireceğini bildiren Erdoğan, Eskişehir'de 15 yılda 10 bine yakın konut projesi uyguladıklarını da belirtti.

Eskişehir'in ulaştırma alt yapısı için 15 yılda 6 milyar lira harcama yapıldığını da söyleyen Erdoğan, toplamda 340 milyon lira maliyetli 5 yol yapım projesinin de sürdüğünü belirtti.

Erdoğan, Eskişehir'in 15 yılda hızlı trenlerin kesişme noktası olduğunu, kentin bu özelliğinin yapımı devam eden projelerle daha da güçleneceğini, Türkiye'nin her yerine hızlı tren hatlarıyla bağlanacağını da sözlerine ekledi.
 


Geri Dön