16 / 04 / 2024

Eskişehir'e ulusal raylı sistem müjdesi!

Eskişehir'e ulusal raylı sistem müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de düzenlenen mitingte konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Anadolu Üniversitesi bünyesinde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz" ifadelerini kullandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de düzenlenen mitingte önemli açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Erdoğan konuşmasında, "Anadolu Üniversitesi bünyesinde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz" açıklamasında bulundu.

Demiryolu inşaatlarıyla ilgili konuşan Erdoğan, ''Demiryolları inşaatlarının biz hükümete gelene kadar adeta dondurulmuş olmasının sebebi milletimize bu konforlu ulaşımın çok görülmesi nedeniyledir. Rahmetli menderes GAP için ABD’ye kredi almaya gittiğinde biz Fırat ve Dicle üzerinde baraj yapılmasını istemiyoruz açıklamasıyla karşılaştı. Bu ülke Keban Barajı yapılırken ne dediler biliyor musunuz o CHP zihniyeti kurbağalara göl mü yapacaksınız? Bu kadar vizyonsuz yöneticilere sahipler. Kendi halkından nefret eden bir zihniyet yıllarca bu milletin yakasından düşmemiştir'' diye konuştu. 

Eskişehir'de hayata geçirilen yatırımlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: ''Eskişehir’i hızlı trenle bir merkez haline getirdik. İnşallah şehir hastanemiz de bitiyor. Birkaç yıla kadar Eskişehir ve Sivrihisar’da 4 bin 500 kapasiteli yurt daha açıyoruz. Şehrimize 33 bin seyirci kapasiteli bir stadyum kazandırdık. Eskişehir gençlik merkezi ve spor salonu inşa ettik. Eski stadın yerine yapacağımız Millet Bahçesine de başladık, inşallah bu yıl da bitireceğiz. Burasının Belediye Başkanı Eskişehirspor’a bile zerre kadar sahip çıkmıyor. Bir zamanlar ES ES diye inleyen spor kulübünün desteğe ihtiyacı var. Halkıyla bütünleşemeyen belediye olmaz. Eskişehir’i 2019 Türk dünyası eğitim başkenti olarak ilan ettik.''

Eskişehir' müjdeler veren Erdoğan, ''Şimdi sizlere bir müjde vereyim mi? Anadolu Üniversitesi bünyesinde ulusal raylı sistem ve test merkezi kuruyoruz. Projesi bütçesi yeri her şeyi hazır, Rektörümüz süreci adım adım takip ediyor. Hızlı tren ve metro vagonlarımızın testlerini artık yurt dışında yapmak zorunda kalmayacağız. Bu merkezin ülkemize yıllık 1 buçuk katrilyon lira katkı sağlayacağını umuyoruz'' dedi.
 


Geri Dön