19 / 04 / 2024

Eskişehir'in tren garı projesine 2020 Dünya Mimarlık Ödülü!

Eskişehir'in tren garı projesine 2020 Dünya Mimarlık Ödülü!

Eskişehir'de inşaatına başlayan yüksek hızlı tren garı projesi, Dünya Mimarlar Topluluğu tarafından verilen 2020 Dünya Mimarlık Ödülü’nü alamaya hak kazandı.



Eskişehir'de yapımına başlayan yüksek hızlı tren garı projesi, Dünya Mimarlar Topluluğu tarafından verilen 2020 Dünya Mimarlık Ödülü’nün (World Architecture Award) proje dalında sahibi oldu. 

Hürriyet'te yer alan habere göre; akademisyen, teorisyen, mimarlık yazarları, uluslararası çeşitli kurumlarda görevde bulunan mimarlarca meydana gelen topluluk her yıl proje, yapı ve öğrenci dallarında hazırlanan 10’ar eseri ödüllendiriyor.

2018 yılında tasarlanan Eskişehir yüksek hızlı tren garı projesinin tasarımcılarından olan Yüksek Mimar Orhan Uludağ, “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın Etüt Projesi Daire Başkanlığı Eskişehir yüksek hızlı tren garı için bir proje ihalesi açtı. İhaleyi kazandıktan sonra Prof. Dr. Mimar Zeynep Uludağ ile projenin 2014’te tasarıma başladık. Projeyi 2018’de bitirip TCCD’ye teslim ettik. Projemizde tarihi tren garından esinlendik. Mevcut tren yolu Eskişehir’i ikiye bölüyordu. Biz şehrin her iki yakasını bir araya getiren ve kent sakinlerinin aynı zamanda gündelik buluşma noktası olacak bir proje tasarladık. Yaptığımız projenin mimari olarak önemli olduğunu düşündüğümüzden bu yarışmaya başvurduk. Projemiz jüri tarafından yapılan oylama sonucunda 2020 yılı proje dalında ödüle layık görülen 10 eserden biri oldu” diye konuştu. 


Geri Dön