24 / 04 / 2024

Esnafa 100 milyarlık düşük faizli kredi fırsatı! 100 milyar krediye kimler başvurabilecek?

Esnafa 100 milyarlık düşük faizli kredi fırsatı! 100 milyar krediye kimler başvurabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan 100 milyarlık esnaf kredi paketi merak konusu oldu. Erdoğan, yapılan düzenlemeyle birlikte esnafa 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faizle kullandırılacak 100 milyar liralık bir kredi paketi açıkladı.



Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından esnaflara kredi destek paketini açıkladı.

Erdoğan, açıklamasında '60 ay vade ile yüzde 7 buçuk faiz oranıyla 100 milyar liralık bir kampanya başlatıyoruz' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları sonrası vatandaşlar ise kredi paketinin detaylarını araştırmaya başladı. Peki, bu kredi paketinin ayrıntıları neler? Kredi paketinde aylık ödeme miktarları ve şartları nasıl olacak?

Ekonomist Hikmet Baydar, esnaf kredi paketinin detaylarını CNN Türk canlı yayında anlattı.

Baydar 'Bu krediyle birlikte yeni kaynak paketi verildi. Kredi desteği dolasıyla 100 milyar lira esnafa can suyu olacak. Burada faiz oranında bir indirim de oldu. Faiz oranı yüzde 9,5 orandan yüzde 7,5'a düştü. Bu da son günlerdeki faiz indirimi politikalarıyla uyumlu bir hareket oldu' dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön