19 / 04 / 2024

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa gelir kaybı ve kira desteği ödeme tarihi, başvuru yapan esnafların gündeminde. Başvuru süreci 31 Mart 2021'e kadar uzatılan gelir kaybı desteği ve kira yardımı, değerlendirmelerin bitirilmesiyle beraber ödenecek.



Enafın dikkati şimdi Ticaret Bakanlığı'ndan yapılacak olan Şubat ayı ödeme tarihi açıklamasında. Hürriyet'te yer alan habere göre; esnafa gelir kaybı desteği ve kira yardımı ödemelerindeki son gelişmeler fazlaca araştırılıyor. Daha önceden e-devlet üzerinden başvuruda bulunan vatandaşlar gelir kaybı desteklerini 20 Ocak'ta almıştı. Kira destekleri de Ticaret Bakanlığı tarafından 27 Ocak'ta ödenmişti. Bu ayki ödemeler için ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Diğer yandan, 1000 TL gelir kaybı desteği, 500-750 TL arası da kira desteği yapacak olan Ticaret Bakanlığı, başvuruları E-Devlet üzerinden almaya devam ediyor.

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

ESNAF GELİR VE KİRA DESTEĞİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Esnafa verilecek olan hibe ve kira desteğinde sonuçlar E-Devlet sistemi üzerinden açıklanacak. Daha önce başvuruda bulunan vatandaşlara 20 Ocak ve 27 Ocak'a ödemeleri yapıldı. Bu vatandaşlar için Şubat ayı ödeme tarihi henüz belli değil. Bakan Pekcan'ın ilerleyen günlerde ikinci ödemelere ilişkin açıklamada bulunması bekleniyor.

Diğer yandan başvuruları devam edenlerin ise sonuçlarının ise 15 gün içerisinde sonuçlanması tahmin ediliyor. 

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Kira desteği başvuruları ile ilgili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulundu. Açıklamada Pekcan, gelir kaybı ve kira yardımı için başvuruda bulunmayan esnaflar için 31 Mart 2021 tarihine kadar süre tanındığını belirtti.

Bakan Pekcan'ın açıklaması şu şekilde:

"Bakanlığımıza ulaşan talepler üzerine esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerine yönelik kira ve gelir kaybı desteklerine yeniden başvuru imkanı sağlıyoruz.

Buna göre destekten yararlanma şartlarını taşıyan fakat başvuruda bulunmayan esnaflarımız, başvurularını bugünden itibaren 31 Mart 2021 saat 23:59’a kadar e-devlet üzerinden yapabilecektir. Hayırlı olsun."

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Kira yardımları büyükşehirlerde 750 TL, diğer illerde ise aylık 500 TL olacak ve 3 ay boyunca ödeme yapılacak. 

İş yeri kira bedelinin kira desteğinden az olması halinde iş yeri kira bedeli kadar kira desteği yapılacak. Koşullar sağlandığında gelir kaybı ile kira desteğinden aynı anda faydalanılabilecek.

Destek kapsamına giren birden fazla işletmesi olanlara vergi sicil kayıtlarındaki esas faaliyet konusu üzerinden sadece 1 kez destek sağlanacak. Kira ödemesi yapılan birden fazla iş yeri olması durumunda yalnızca 1 iş yeri için kira desteği yapılacak.

Esnafa kira yardımı ödemeleri ne zaman başlayacak?


Geri Dön