24 / 04 / 2024

Espark AVM'nin yanındaki bölgeye rekreasyon alanı mı yapılacak?

Espark AVM'nin yanındaki bölgeye rekreasyon alanı mı yapılacak?

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Espark yanında, açık otopark olarak kullanılan veya etkinlikler düzenlenen ticaret alanının yeşil alana dönüştürülmesi gündeme geldi. Başkan Yılmaz Büyükerşen bölgenin rekreasyon alanı olabileceğini söyledi.



Espark yanındaki ticaret alanının yeşil alan olması Büyükşehir Meclisi gündemine geldi. Büyükerşen karşı çıkıp “Rekreasyon olsun” deyince AK Partililer şaşırdı: “Yeşil alanı siz istiyordunuz, neden bu raporu 2 yıldır beklettiniz o zaman” dedi. Büyükerşen, yeşil alan kararına ret verdi, veto edeceğini söyledi.


Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Espark yanında, açık otopark olarak kullanılan veya etkinlikler düzenlenen, büyük kısmının da Tepebaşı Belediyesi’ne ait olduğu belirtilen ticaret alanının yeşil alana dönüştürülmesi gündeme geldi. Komisyon raporunda alanın yeşil alan olarak belirlenmesi ve kamulaştırılması kabul edilen alanla ilgili Başkan Yılmaz Büyükerşen’in “Kamulaştırması 40 milyon lirayı bulur, karşılayamayız” diyerek rekreasyon alanı yapılabileceğini söylemesi AK Partilileri şaşırttı. 


“BİRAZ GARİP DEĞİL Mİ”

AK Partili meclis üyeleri, alanın yeşil alan olmasını önceden beri Yılmaz Büyükerşen’in istediğini hatırlatarak, “Siz istiyorsunuz diye bu kararı aldık” dedi. AK Partili meclis üyesi Tuncer Köküer de, “Durumu doğru tespit edelim. Yeşil alan olmasını siz istiyordunuz. 2 yıldır da rapor masanızda bekliyor. Şimdi karşı çıkmanız biraz garip olmadı mı” diye konuştu. 


“YEŞİL ALANI” VETO ETTİ

Büyükerşen arazinin sahipleri ile görüşülüp bir bölümü yeşil alan rekreasyon alanına dönüştürülebileceğini belirterek, “Ama Kurul raporu bekleniyordu. Bu sefer de böyle olsun” dedi. AK Partili meclis üyeleri alanın yeşil alan olması yönünde oy kullanırken, CHP’liler ret oyu verdi, Büyükerşen de ret oyu vererek veto edeceğini belirtti. 


BAKSAN VE KERESTECİLER TALEBİ REDDEDİLDİ

Meclis toplantısında ayrıca, BAKSAN Sanayi Sitesi ve Keresteciler Sitesi’nin kentsel dönüşüm alanı ilan edilmesi talebi de gündeme geldi. Toplantıda daha önce bu bölgelerle ilgili kentsel dönüşüm kararı alındığı ancak mahkeme kararıyla bu kararların iptal edildiği hatırlatıldı ve oybirliği ile talep reddedildi.


2 Eylül Gazetesi


Geri Dön