26 / 04 / 2024

Et Balık Kurumu Erenler'de arsa arıyor!

Et Balık Kurumu Erenler'de arsa arıyor!

Erenler'de yer alan Et ve Süt Kurumu Kombinası için yer aranmaya başlandı. Kombina için Alancuma Bölgesi ve Akyazı taraflarında yer bakılıyor.



Erenler'de yer alan Et ve Süt Kurumu Kombinası için yer aranmaya başlandı. Kombina için Alancuma Bölgesi ve Akyazı taraflarında yer bakılıyor. Yerin bulunmasının ardından  TOKİ  modern bir kombina inşa edecek. Mevcut alanda ise TOKİ özel bir çalışma yapacak. 


KESİN TAŞINIYOR

Erenler ilçesinde yer alan ve uzun süreçli taşınması gündemde olun Et ve Süt Kuru mu Kombinası'nın başka bir yere nakl için ilk adımlar atıldı. Proje kapsamındı kombina için yer arayışlarına başlandı Alancuma ve Akyazı'da iki yer uygun gö riildü ve incelemelere başlandı. Bu yerler den hangisinin uygun olduğunun incelenil sonrasında ortaya çıkarak buraya yen kombinanın inşa cdilcccği öğrenildi. 


MEVCUT KOMBİNA 

1978 yılından beri bu bölgede faaliyet gös teren kombinanın artık şehir içinde kalma smdan dolayı bu kararın verildiği kayde dildi. TOKİ taralından yürütülecek olaı proje kapsamında Et ve Süt Kurumu'nı modem bir kombina mtirkezi inşa edile cck. Mevcut kombina arazisi iseTOKİ'niı kullanımına geçecek. TOKİ şehrin girişin deki bu yeni cazibe merkezinde yeni bi projeyi hayata geçirecek. 


TOKİ PROJESİ 


Büyükşehir Belediyesinin SakaryaPark Projesinin hemen yanında kalan ve şehrin girişinde bulunan mevcut kombina arazisi, son derece değerli bir konumda. Özellikle D-1 OO'iın kavşak noktasında olması, Hrcnler'dcki Kentsel Dönüşüm ve SakaryaPark projelerinin içinde yer alması arazinin değerini arttırıyor. TOKİ'nin burada kombina sonrası nasıl bir proje yapacağı ise bilinmiyor. 


Sakarya Halk Gazetesi 


Geri Dön