26 / 04 / 2024

Et fiyatları yüksek diye kara kara düşünmeyin! Muhteşem Ramazan kampanyası yarın başlıyor!

Et fiyatları yüksek diye kara kara düşünmeyin! Muhteşem Ramazan kampanyası yarın başlıyor!

Ramazan ayının bu gece başlaması ile vatandaşlar sofraların sultanı 'et' fiyatlarını kara kara düşünüyordu. İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere, dana kıymanın kilogram fiyatını 190 TL'den,dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 210 TL'den sa



TARIM KREDİ MARKET'LERİNDE KIYMA 140 LİRA, KUŞBAŞI 150 LİRA

ESK da ramazan girmeden et ücretlerindeki spekülasyonun önüne geçmek için kolları sıvadı. Bu bağlamda yurt dışından canlı kesimlik hayvan girdisi ve karkas ithalatı için çalışmalar yapan ESK, ramazan süresince piyasaya sürülmek üzere 8 bin 500 ton karkas ve 40 bin baş da kesime hazır büyükbaş hayvan alım sözleşmesi imzaladı.

Türkiye'de Tarım Kredi marketleri ile bir protokol imzalayan ESK, protokol bağlamında marketlere verilen aylık en az ürünü 600 tona yükselttti. Buna göre, Tarım Kredi marketleri ise MAP (modifiye atmosfer paketleme) ambalajlı kıymanın KG'ını 140 TL, kuşbaşının KG'ını da 150 TL'den satacak.


'FİYATLARIMIZI HEM GERİ ÇEKMİŞ HEM DE SABİTLEMİŞ OLUYORUZ'

Kahramanmaraş merkezli zelzelelerin akabinden ücretlerin 30-40 TL çıktığını, ramazanda da yükselen talep sebebiyle ücret yükselişlerinin sürmesinin söz konusu olduğunu aktaran Güzeldere, şunları kaydetti:

"Dernek olarak bu tür üxcret yükselişlerini takip ederiz. Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu idarecileriyle yaptığımız çalışmalar sonunda İstanbul özelinde, yerel perakendecilerimize, vatandaşlarımıza ramazan süresince avantajlı et ulaştırmak için çaba içerisindeyiz. İstanbul PERDER olarak, ramazandan itibaren dana kıymanın kilogram ücretini 190 TL'den, dana kuşbaşının kilogram ücretini ise 210 TL'den satışa çıkarıyoruz. Bus ayede ücretlerimizi hem geri çekmiş hem de sabitlemiş oluyoruz."

Et fiyatları yüksek diye kara kara düşünmeyin! Muhteşem Ramazan kampanyası yarın başlıyor!

Güzeldere, İstanbul'da kampanyaya dahil olan abone marketleri "Gökkuşağı Market, Örnek Market, Show Market, Nar Market, Birmar, Onur Gıda, Grosper Market, Biçen Market, Happy Center, Kim Market, Onur Market, Anpa Gross, Snowy Ulu Kardeşler, Mopaş Market, Çağrı Market, Hakmar, Özkuruşlar Market, Üçler Market, Sarıyer Market, İdeal Market, Altun Market, Paşalı Market" şeklinde sıraladı.

Faruk Güzeldere, Türkiye'de kırmızı etin üçte birinin İstanbul'da tüketildiğini söyleyerek, İstanbul'daki etin ise Anadolu'dan tedarik edildiğini anlattı. Güzeldere, Et ve Süt Kurumu ile yaptıkları ortaklık sonucunda İstanbul'a gönderilmeyerek Anadolu'da arzı yükselecek kırmızı etin ücretinde gerileme yaşanacağına işaret etti.

Et fiyatları yüksek diye kara kara düşünmeyin! Muhteşem Ramazan kampanyası yarın başlıyor!


Geri Dön