29 / 03 / 2024

Ether coini, Bitcion'in yerini alabilir mi?

Ether coini, Bitcion'in yerini alabilir mi?

Kripto para piyasalarında hareketlilik devam ediyor. Artan endişeler nedeniyle Bitcoin 50 bin doların altına gerilerken, sene başından beri yüzde 400’e yakın yükselen Ether’den rekorlar geliyor. İşte uzmanların kripto para piyasalarına ilişkin öngörüleri...



Bitcoin madenciliğinin harcadığı enerji ve çevre kirliliğine katkılarına ilişkin son zamanlarda endişeler arttı. Dünya Gazetesi'nden Deniz Kılınç'ın haberine göre; artan endişeler nedeniyle Bitcoin 50 bin doların altına gerilerken, sene başından beri yüzde 400’e yakın yükselen Ether’den rekorlar geliyor. Ether’in sene sonunda 10 bin doları bulacağına ilişkin öngörüler, kripto para biriminin Bitcoin’in yerini alacağı görüşünü desteklese de bazı uzmanlar, Ether’in kendi içindeki sorunların tahminleri olumsuz şekilde değiştirebileceğini belirtiyor.

Ether coini, Bitcion in yerini alabilir mi?

Ether 2025 yılında 20 bin dolara yaklaşabilir

Coinmarketcapcom’a göre geçen hafta 4,362 dolarla yeni rekora imza atan Ether, dün TSİ 16:00’da 3,702 dolardan işlem gördü. Ether’in rekorundan sonra toplam 35 uzman, 440 milyar doları aşkın piyasa hacmiyle Bitcoin’den sonra en güçlü ikinci kripto para olan Ether’in 2025 yılında 20 bin dolar civarına gelebileceğini vurguluyor. ABD’li kripto para platformu Finder’in yaptığı son ankete göre katılımcıların yüzde 59’u olmak üzere çoğunluğu şu an Ether almak için doğru bir zaman olduğuna dikkat çekiyor. 35 uzman arasından Ether için en güçlü yıl sonu öngörüsünü 10 bin dolarla YAP Global kurucusu ve CEO’su Samantha Yap yaparken, en düşük öngörü ise 2 bin dolarla LMAX Group kripto para stratejisti Joel Kruger tarafından yapıldı. 

Ether coini, Bitcion in yerini alabilir mi?

Bitcoin’i çevreciliği ve teknolojik gücüyle alt edebilir

Ether kripto para biriminin bulunduğu Ethereum blok zincirinin Bitcoin’in aksine çok fazla enerji harcayan iş kanıtı (proof of work) yerine hisse kanıtı (proof of stake) kullanması, uzmanlara göre Ethereum’un elinde tuttuğu en önemli güç. Ayrıca akıllı kontratların ve NFT’lerin Ethereum blok zinciri üzerinde yapılması ve merkeziyetsiz finans (De-Fi) uygulamalarındaki yükseliş de Ethereum’a destek olan gelişmelerden. Kripto para odaklı araştırma platformu Token Metrics CEO’su Ian Balina, Bitcoin’in öncü olma avantajını bulundurduğunu fakat uzun dönemde Ethereum’un Bitcoin’i alt edeceğini savunuyor. “Yazılım geliştiricilerinin çoğu artık Ethereum kullanıyor ve Bitcoin’e göre Ethereum’un 10 kat daha fazla geliştiricisi var” diye konuşan Balina, Bitcoin’in sadece bir dijital değer saklama aracı olduğuna, Ethereum’un ise “yeni internet” olduğuna dikkat çekti. Diğer taraftan Hong Kong merkezli kripto para borsası FTX kurucusu Sam Bankman-Fried, Ethereum’un ölçeklenebilirlik sorunları nedeniyle Ethereum’un “öncü olma” avantajına sahip olan Bitcoin’i geçemeyeceğini dile getiriyor. 

Ether coini, Bitcion in yerini alabilir mi?

Bitcoin yıl sonunda 250 bin doları görebilir

Musk’ın Bitcoin madenciliğinin neden olduğu çevre sorunları nedeniyle Tesla’nın ödemelerde Bitcoin kabul etmeye son vereceği açıklamaları Bitcoin’in düşmesine sebep oldu. Bitcoin, son bir haftada yüzde 14,82 gerilerken, dün TSİ 16:00’da 48 bin 723 dolardan işlem gördü. Fakat Bitcoin inancı sürüyor. Morgan Creek Capital Management baş yatırım yetkilisi Mark Yusko Bitcoin’in sene sonunda 250 bin dolara çıkacağını belirtiyor. Yusko, CNBC’ye yaptığı değerlendirmede işin artan adaptasyon ve kullanıma bağlı olacağına vurgu yaparak, Bitcoin’in bir ağ olduğuna ve ağların giderek büyüdüğüne dikkat çekti.

Ether coini, Bitcion in yerini alabilir mi?

Türk kripto para borsalarında hack iddiaları sürüyor

Türkiye’de Thodex ve VeBitcoin dolandırıcılıklarından sonra BtcTurk’e de sanal saldırı yapıldığı ileri sürülüyor. Twitter aracılığıyla yapılan paylaşımlarda BtcTurk Pro'nun hacklendiği ve kullanıcılara ait önemli bilgilerin Raidforums isimli bir internet sitesinde satışa sunulduu belirtildi. Veriler arasında kullanıcıların açık adresleri ve kimlik bilgileri gibi kritik bilgilerin bulunduğuna dikkat çekilirken, şirket Twitter hesabından gerçekleştirdiği açıklamada iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi. BtcTurk açıklamasında “herhangi bir olağandışı durum” olmadığı söylendi ve “Sosyal medya ve bazı internet sitelerinde BtcTurk hakkında gerçeği yansıtmayan bilgi paylaşımlarına karşı gerekli hukuki süreç başlatılacak olup, titizlikle takip edilecektir. Her zaman olduğu gibi Bitcoin ve kripto para işlemlerinizi güvenle gerçekleştirebilirsiniz” denildi.

İş insanı kripto para dolandırıcılığı ile 1.5 milyon TL'sini kaptırdı!

Kripto para piyasalarında düzenleme nasıl yapılmalı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön