26 / 04 / 2024

İş insanı kripto para dolandırıcılığı ile 1.5 milyon TL'sini kaptırdı!

İş insanı kripto para dolandırıcılığı ile 1.5 milyon TL'sini kaptırdı!

İstanbul'da yaşayan iş insanı İ.T., internette tanıştığı bir kişiden, TRS adlı yeni bir kripto para olduğunu, hızla yükseleceğini öğrendi. Sonrasında kripto paraya yatırım yapan ancak kazancını çekemeyen İ.T dolandırıldığını öne sürerek savcılığa başvurdu. 



İstanbul'da ikamet eden ve kripto para borsası ile ilgilenen iş insanı İ.T., internet sitelerinde yatırım amaçlı araştırma yaparken Whatsapp üzerinden tanıştığı bir kişi tarafından dolandırıldı.

Hürriyet'ten Ayşegül Usta'nın haberine göre; tanıştığı kişi İ.T.’ye, TRS adlı bir kripto parayı anlatarak çok iyi kazandırdığını dile getirdi. Sonrasında TRS'yi satın almak için İ.T'ye bir web adresi iletti. İ.T geçen Ağustos ayında siteye üye oldu. Kendisine TRS'nin Bitcoin ile alınabileceği bilgisinin verilmesi üzerine İ.T 1.5 milyon TL karşılığında 12.5 Bitcoin satın aldı.

İ.T sonrasında bu Bitcoin’leri üye olduğu siteye yatırarak birim fiyatı 35 dolardan 3 bin 600 TRS satın aldı. TRS kısa zamanda yükselerek birim fiyatı 200 dolara ulaştı. İ.T., hemen sitede TRS’leri satarak 700 bin dolara çevirdi. İşlemlerine devam eden İ.T., bu parayla da 64.5 Bitcoin satın aldı. 

İş insanı kripto para dolandırıcılığı ile 1.5 milyon TL sini kaptırdı!

İ.T siteye girdikten bir ay sonra parasını çekmek istese de başarılı olamadı. Avukatıyla görüşme yapan İ.T TRS diye kripto paranın olmadığını ve sitedeki işlemlerin hayali olduğunu öğrendi. İ.T sonrasında avukatı aracılığıyla Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusu yaptı. 

İngiltere'ye başvurulmasını talep etti

İ.T suç dilekçesinde İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün söz konusu web sitesinin sahip ve yöneticilerin tespit edilmesini talep etti. Ayrıca suç dilekçesinde İ.T'ye tavsiye veren kişinin de ev ve telefonun tespit edilmesi için İngiltere'ye başvurulması talep edildi. 

İş insanı kripto para dolandırıcılığı ile 1.5 milyon TL sini kaptırdı!

Ek olarak bilişim sistemleriyle vurgun yapan kişilerin yakalanması yurt dışında olmaları durumunda da İnterpol ile aranmaları ve haklarında kamu davaların açılması talep edildi.

Kripto para piyasalarında düzenleme nasıl yapılmalı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön