24 / 04 / 2024

Ethereum ağında beklenen “Merge” gerçekleşti 

Ethereum ağında beklenen “Merge” gerçekleşti 

Son yılların en popüler yatırım aracı Kripto para piyasaları uzun zamandır Ethereum Merge’ü bekliyordu ve merak edilen bu adım sonunda atıldı. Kriptomeda, Merge süreciyle ilgili yatırımcıları bilgilendirme gereği duydu.



Yapılan  açıklama tam olarak şöyle oldu: “Merge ile Ethereum ağında İş İspatından (PoW) Hisse İspatına (PoS) geçiş yapılmaktadır.İş yapılan bu geçişle birlikte başta enerji tüketimi olmak üzere farklı alanlarda değişimler yaşanması muhtemel. Ayrıca açıklamada Merge ile birlikte Ethereum’un enerji tüketiminin yüzde 99,4 oranında azalması bekleniği de bildirildi. Bunun sebebi PoW mekanizmasında işlemleri doğrulamak için önemli oranda donanım ve işlem gücü gerektiği bilgilendirildi.

Yeni geçiş yapılan PoS mekanizmasında ise işlemleri doğrulamak için belirli miktarda Ethereum stake etmek yeterli olması bekleniyor.Ayrıca  Ethereum Merge’üyle ilgili merak edilen hususlardan bir tanesi de madenciliğin bitip bitmeyeceği konusundaki soru işraretiydi.

#resim2>


Son değişimlerle birlikte doğrulama mekanizmasının değişmesiyle birlikte madencilere aktarılan işlem ücreti Staker’lara yönlendirilecek.“ Ethereum Merge’ünü değerlendiren Cointelegraph Türkiye Yönetici Editörü Hazal Orta, konuda “2015 yılından bu yana aktif olarak kullandığı Proof of Work mekanizmasına veda eden Ethereum, Merge’le birlikte varlıklarımızı Proof of Stake’e emanet edeceğini açıkladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön