28 / 03 / 2024

Ethica Sağlık Grubu sağlık yatırımlarına devam ediyor!

Ethica Sağlık Grubu sağlık yatırımlarına devam ediyor!

Yaşam kalitesini arttırmak adına yatırımlara devam eden Ethica Sağlık Grubu ve Vitalica Wellness Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan, Vitalica Wellness oluşumu ile vücudun iyileşme ve daha sağlıklı olma potansiyelini artırmayı hedefliyor...



Küresel Sağlık Enstitüsü'nün açıkladığı verilere göre, 4,2 trilyon dolar değerinde olan wellness ekonomisi, küresel ekonomik büyümeden daha hızlı büyümeye devam ediyor. Türkiye’de ise her yıl artan sağlık harcamaları 140 milyar TL’nin üzerinde. Fortune Turkey’den Begüm Nur Alkış, Sağlık harcamalarındaki artış bir yana ‘Türkiye’de sağlıklı yaşlanamıyoruz” diyen Ethica Sağlık Grubu ve Vitalica Wellness Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Akdoğan ile Vitalica Wellness modelinin detayları ve sağlık alanında yapacağı yeni yatırım planları üzerine konuştu.

Ethica Sağlık Grubu'nun 2019 yılına yönelik plan ve yatırımları neler?
Adımıza ilham kaynağı olan “etik” ilkesinden bir an bile ayrılmadan yenilikçi teknoloji ile hastane ve tıp merkezlerimizin hizmet alanını sürekli genişletiyoruz. Her yıl yaptığımız yurt içi ve yurt dışı yatırımlarımız ile büyümeye ve hizmet vermeye devam ediyor olacağız. Wellness dahil tüm sağlık yatırım değerimizin 60 milyon doların üzerinde olduğunu ve yatırımlarımıza bu anlamda hızla devam ettiğimizi söyleyebiliriz.

Vitalica Wellness konseptinden ve bu alanda yapacağınız yatırımlardan bahsedebilir misiniz?
Wellness Sağlık turizmine yönelik LUX*Bodrum Resort&Residences otelimizde, yeni yatıranımız olan Vitalica Wellness merkezimizi mayıs ayında hizmete açtık. Vitalica Wellness, konuklarım; fiziksel, ruhsal, duygusal ve zihinsel sağlığını geliştiren bir atmosferle buluşturuyor. Vitalica Wellness ile hem geleneksel hem de modern tıbbın en etkili uygulamalarını içeren ve “kişiye özel” olarak belirlenen zengin programlarıyla wellness ve sağlık hizmetleri sunmayı hedefliyoruz. Dünyada bir ilk olarak modern tıp ile geleneksel tıbbı bir araya getiriyoruz. Wellness Asıl olması gerekenin tamircilik değil koruyuculuk olduğunu ilke edinip bunun sürdürülebilirliğini sağlamak için “Koruyucu Hastane Modeline” geçiş sürecim başlattık. Wellness konseptinde detox, ozon tedavileri, damardan vitaminler gibi çeşitli uygulamalar yer alıyor. Wellness ile ilgili İstanbul’da bir hastane üç klinik açacağız.

Yurt dışına yönelik yatırım planlarınızdan ve çalışmalarınızdan bahsedebilir misiniz?
Kısa süre içinde yurt dışına açılarak Avrupa’da da estetik hastanelerimizi kuracağız. Bunun için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla birlikte yenilikçi bütünsel sağlık hizmetleriyle tasarlanan wellness felsefesi ile misafirlerimizin yaşam kalitesini arttırmak için destekleyici bir rol oynayacağız. Almanya ve Amerika başta olmak üzere yurt dışına açılmayı hedefliyoruz. 


Geri Dön