20 / 04 / 2024

Etiler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi TOKİ' ye mi satılıyor?

Etiler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi TOKİ' ye mi satılıyor?

Etiler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrenci ve velileri, okullarının TOKİ'ye satıldığını ileri sürerek okul önünde gösteri düzenledi



Etiler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrenci ve velileri, okullarının TOKİ'ye satıldığını ileri sürerek okul önünde gösteri düzenledi. 'Okulumuzu istiyoruz' diyen öğrenciler karnelerini yaktı.

OKULLARDA karne heyecanının yaşandığı dün, Etiler'deki Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, eylemdeydi. Dün sabah saatlerinde Etiler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi önünde toplanan yüzlerce öğrenci ile veliler, okul alanının TOKİ'ye satıldığını öne sürerek protesto gösterisi düzenledi.
öğrencilerin eylemine, Eğitim Sen 3 numaralı şube üyeleri de destek verdi. Okul önünde toplanan grup adına bir basın açıklaması yapan Eğitim-Sen 3 No'lu Şube üyesi Ziya Çelik, okulun TOKİ'ye satılması nedeniyle öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin tedirgin olduğunu söyledi. Ziya Çelik, okulun satılarak yerine alışveriş merkezi yapılmak istendiğini iddia ederek, "Okulların satılarak yerlerine alışveriş merkezleri ya da başka yapılar yapılmasına karşıyız. Bu gidişe bir an önce 'dur' denilmesi gerekir. Akla zarar bu uygulamayı kınıyoruz" dedi.

'AKIBETİ NE OLACAK?'
Eyleme katılan bazı öğrenciler de karnelerini yırtıp yakarak, "Biz karne değil, okulumuzu istiyoruz" dediler, öğrenciler, okullarının pazarlık konusu olmasını ve satılacak okullar arasında bulunmasını istemediklerini belirterek slogan attılar. Ayrıca, "Okulumuz Etiler Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi satıldı mı? TOKİ'ye satıldığı doğru mu? Okulumuzun akıbeti hakkında bilgi edinmek istiyoruz. Bu okul satılıp ne yapılacak?" sözleriyle, yetkililerin kendilerine bilgi vermesini istediler. Protesto gösterisinde, 'Okulumuz satılamaz', 'Okullar kapanmasın', 'AKP elini okullardan çek' yazılı pankart açan gençlerin öfkeli oldukları gözlendi.
Eğitim Sen 3 Nolu Şube Başkanı Nebat Bukrek de konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında şu iddialarda bulundu: "özelleştirmede son aşama, devlet okulları satılıyor! Satış için özellikle mayıs ayı beklendi. 12. sınıflar mezun oldu, diğer öğrenciler 10 Mayıs'tan itibaren stajdalar. Okulda sadece 9. sınıflar var.
Etiler Otelcilik Turizm Meslek Lisesinin stratejik özelliği neydi? Neden bu okul özellikle TOKİ'ye verildi? Bu satışın öğrenciler üzerindeki etkileri neler olacak? Kimler mağdur olacak? Sıra nerelerde?"
Habertürk


Geri Dön