20 / 04 / 2024

Etimesgut Belediyesi, yeni mahallelerin sorunlarına el attı!

Etimesgut Belediyesi, yeni mahallelerin sorunlarına el attı!

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Başkanlar Programı'na konuk oldu. Programda belediyenin yaptığı ve yapacağı çalışmalan anlatan Demirel, toplumun tüm kesimlerinin istek ve ihtiyaçlarına cevap verecek projeler ürettiklerini söyledi.




Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Kanal A Televizyonu'nda yayımlanan Başkanlar Programı'na konuk oldu. Programda belediyenin yaptığı ve yapacağı çalışmalan anlatan Demirel, toplumun tüm kesimlerinin istek ve ihtiyaçlarına cevap verecek projeler ürettiklerini söyledi. Demirel, Büyükşehir yasasıyla birlikte Etimesgut Belediyesi'ne 13.600 hektarlık alanı bulunan 5 yeni mahallenin bağlandığını hatırlatarak, diğer mahallere yapılan yaonmlan aksatmadan yeni mahallelerde bir hizmet önceliği sağladıklarını söyledi. 

Başkan Demirel, sözlerini şöyle sürdürdü: "TOKİ Yapraak Konudan ve Turkuaz Konudan diye adlandırılan iki bölgemizde yaklaşık 15 bin konut bulunuyor. Burada binlerce insanımız yaşıyor. Hemşehrilerimizin birçok sıkıntılan var. Bu sorun ve sıkıntılann çözümü noktasında çalışmalarımıza hız verdik. Bu bölgelerde yeni park çalışması başlattık. Pazar yeri ve zabıta noktası yapılması için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yine SGK ile görüşerek Aile Sağlığı Merkezi'nin yapılması yönüyle de görüşmelerimiz var. Belediye olarak diğer bölgelerimizde yaptığımız sosyal ve kültürel tesislerimizi yeni mahallelerimize de yapacağız. 

Ancak, bu iki yerleşim alanında belediyemize ait hizmet alanı, arsası ne yazık ki kalmamış. O nedenle önce hizmet alanımız için kamulaştırma yapmak durumundayız. Bu da hem masraflı hem de zaman alan bir konu. Fakat bu mahallelimize en güzel hizmetleri götürmekte kararlıyız. Bu bölgeyle ilgili diğer bir sıkıntı da giderlerin antma sistemiyle çözülmeye çalışılmasıdır. Merkezi kanalizasyon sistemleri yok. Antma sistemi de bölgedeki köylerin bağ ve bahçelerine zarar veriyor. Kötü kokuya ve haşerelerin artmasına neden oluyor. Bu sorunun da çözümü için Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve diğer ilgili kamu kumrularının ortak bir çalışma yapması gerekiyor".



Hürses


Geri Dön