19 / 03 / 2024

Etimesgut'ta yenilikler sürüyor

Etimesgut'ta yenilikler sürüyor

Etimesgut ilçesi Cumhuriyet’in ilanı takiben 1924-1925 yıllarında Batı Trakya’dan (Bulgaristan) gelen göçmen Türkleri için Atatürk’ün emri ile 50 hanelik örnek bir köy olarak tahsis ve iskan edilmiş...




Ankara Valiliği İskan Müdürlüğü muhacir defterlerinde 50 hanelik isimler mevcuttur. 1968 yılına kadar Nahiye olarak kalmış, bu tarihten sonra Yenimahalle İlçesi’ne bağlı mahalleye dönüştürülmüştür. 20 Mayıs 1990 gün ve 20525 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 3644 Sayılı Kanunla ilçe yapılmış, hemen ardından 19 Ağustos 1990 tarihinde yapılan Belediye Başkanlığı seçimi ile Belediye Teşkilatı kurulmuştur. Etimesgut ilçesinde Devlet Hastanesi, PTT, hamam, şadırvanlı çarşı ve sekiz memur lojmanı gibi hizmet birimleri Atatürk zamanında yaptırılmıştır.


İlçede konut sıkıntısı yoktur. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca Eryaman ve Yapracık Bölgesi’nde etaplar halinde konut yapımı devam etmektedir. Ayrıca özel kooperatifler ve müteahhitler eliyle konut yapımına hızla devam edilmektedir. Bağlıca ve çevresi yeni açılan bulvar nedeni ile hızla gelişen ve büyüyen bir semt durumuna dönüşmüştür. Hızla yeni yatırımlar devam etmektedir. İlçe merkezinde yaşayan halkın  çoğunluğunu orta gelirli işçi, memur ve küçük esnaf teşkil etmektedir. Yurdun hemen hemen her köşesinden gelip ilçeye yerleşen insanları görmek mümkündür. İlçedeki sosyal yaşantı Türkiye standartlarındadır. İlçenin sakinlerinin boş zamanlarını değerlendirmelerine ve kültürel etkinliklere katılmalarına imkan sağlayacak sinema, tiyatro, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, düğün salonu, açık spor sahaları vs. gibi organize alan ve kurumlar ilçede yapılanmaya başlamış, büyük bir kısmı da bitmiştir.


Etimesgut ilçesinde yakın zamanda hizmete girmiş ve girecek olan bir çok sosyal tesis ve kültürel donatı alanları mevcuttur. Bunlardan bazıları;


Etimesgut’ta yeni AVM

Etimesgut, belediye yatırımlarının yanı sıra özel sektör eliyle yapılan yeni AVM’lerle hızla büyüyor. Yatırımcıların gözdesi durumuna gelen Etimesgut, büyük bir yatırıma daha kavuşarak, Şaşmaz Gross Market’in açılışı yapıldı. 


Ziya Gökalp Tesisleri Tamamlanıyor

Etimesgut Belediyesi Ziya Gökalp Sosyal Tesisleri inşaatı hızla tamamlanıyor. Sosyal, kültürel ve sportif birçok donatıyı bünyesinde toplayan tesis, yakında hizmete açılacaktır. Tesisin toplumun tüm kesimlerine hitap eden yeni bir yaşam alanı olacağı görülmekte olup, proje kapsamında alan üzerinde bulunan iki katlı binayı revize ederek belediye ek hizmet binası olacaktır. Tesiste ayrıca toplumun tüm kesimlerine hatip edecek donatılar yer alıyor. Kafeteryalar, etkinlik alanları, sanatsal ürünlerin sergileneceği arasta, kale kafeterya, özel fıskiyeli süs havuzları, su oyunları, basketbol sahası, fitness alanı, koşu yolu, çocuk oyun alanları ve amfi tiyatrosu bulunan tesis 7’den 70’e herkese hitap edecek.


Örnek Kent Konseyi Hizmete Açıldı

Halkın yönetime daha yoğun ve etkin katılımını sağlayacak olan Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Binası, Cumhuriyet’in 89. yıldönümünde hizmete açılmıştır. 


Korkut Ata Kongre Ve Kültür Merkezi Açılıyor

Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, çok amaçlı bir kültür ve sanat merkezi olacaktır. Merkezde 780 koltuklu konferans salonu ile 700 m2 fuaye ve sürekli sergi alanı, 1.000, 500 ve 400 kişilik çok amaçlı salonlar, 350 m2 sahne büyüklüğü olan 3 bin seyirci kapasiteli amfi tiyatro yer almaktadır. Birçok sosyal ve kültürel etkinlik burada yapılacaktır. Yalnız Etimesgut’un değil Ankara’nın geneline hitap edecek bir merkez inşa edilmektedir.



TSKB GAYRİMENKUL DEĞERLEME A.Ş. 

ANKARA ŞUBESİ 

ŞUBE SORUMLUSU DERYA ALAN ERDEM 

  



Geri Dön