23 / 04 / 2024

Eureko Sigorta müşterilerinin ev hasarlarını sorunsuz üstleniyor!

Eureko Sigorta müşterilerinin ev hasarlarını sorunsuz üstleniyor!

Evlerinde meydana gelen hasarın restorasyon çalışması ile giderildiğini ifade eden Hülya Kurtuluş, “Daha önceki tadilatlarda sıkıntılar yaşadığımız için hasar sürecine çekinerek girdik. Ancak süreç düşündüğümüzün aksine çok kolay geçti” dedi



İnsanlar yaşadıkları evleri kimi zaman daha konforlu, kimi zaman daha kullanışlı hale getirebilmek için çeşitli tadilatlar yaptırır. Ancak bazen oluşabilecek sorunlardan dolayı, kişilerin kendi istekleri dışında da tadilat yaptırmaları gerekebilir. İşte İstanbul’da yaşayan Hülya Kurtuluş’un da başından böyle bir olay geçmiş...

Su tesisatından kaynaklanan bir hasar yüzünden evinin bir odası zarar gören Kurtuluş, sorunu gidermek için tadilat yaptırmak zorunda kalmış. Hasarı gideren restorasyon ekibinin profesyonel hizmeti sayesinde sorunun kısa sürede giderildiğini belirten Kurtuluş, “Evimiz hasardan önceki haline geri döndü” diyor.

Hasarın giderilme sürecinin rahat geçtiğini ve bu süreçte sorun yaşamadıklarını ifade eden Kurtuluş, hasar sürecini ve sonrasını şöyle anlatıyor: “Yatak odasında meydana gelen ve su tesisatından ortaya çıkan problem sonucu, ilk önce odanın parkesi çöktü. Sonrasında ise bu sebeple mobilyamız öne doğru gelmeye başladı. Durumun ciddi olduğunu fark edince sigorta şirketim Eureko Sigorta’yı aradım. Onlar da aynı gün eve eksper gönderdiler. Bir sonraki gün restorasyon ekibi BMS Türkiye geldi. Ekip çalışanları, hasarı tespit etmek ve ne yapacaklarına karar vermek için ilk önce zemine baktılar. Sonrasında çalışma yapılabilmesi için, mobilyacı gelip mobilyayı odadan dışarı çıkardı. Ardından tesisatçı geldi ve yapılması gerekenleri söyledi. Daha sonra yerler kazıldı ve yeni tesisat döşendi. Pis su giderlerinin hepsi değişti. Sonrasında şap döküldü. Parke yapıldı. Daha sonra kurutucular geldi ve on gün kadar çalıştı. Nem alma cihazı da çalıştı. Duvarlar macun yapıldı. Badana boya ve duvar kağıtları yapıldı. Son olarak da temizlikçi geldi. Kısacası evimizi hasardan önceki haliyle geri almış olduk.”

Ekipten çok memnun kaldık
Yakın bir zamanda evde başka bir tadilat daha yaptırdıklarını belirten Kurtuluş, o zaman yaşadıkları sıkıntıların tekrar edeceğini düşünerek, bu seferki hasar sürecine çekinerek girdiklerini ifade ediyor. Ancak sürecin düşündüklerinin aksine çok kolay geçtiğini söyleyen Kurtuluş, “Ekip çalışanları hiçbir şeye elimizi sürdürmedi. Her şeyi kendileri yaptılar. Hatta çalışanlar ev kirlenmesin diye, her seferinde kendi örtülerini bile getirip serdiler” şeklinde konuşuyor.

Hasar sürecinde hizmet veren restorasyon ekibinden çok memnun kaldıklarını söyleyen Kurtuluş, “BMS Türkiye, çok bilinçli bir firma. Size, hangi gün, hangi saatte, hangi ekibin geleceğini haber veriyorlar ve randevulu çalışıyorlar. Ben bankacıyım ve bizim gibi çalışan insanlar için bu tür hizmetler çok önemli” diyor. Firmanın çok profesyonel çalıştığını belirten Kurtuluş, “Ekip, diğer ekiplerden çok farklı. Böyle bir firmayla çalışacağımızı hiç düşünmemiştik” şeklinde konuşuyor.

Yaşadıkları sorunun acil giderilmesi gereken bir sorun olduğunu belirten Kurtuluş, “Sonuçta hasar yatak odasında meydana geldi. Tesisat kaynaklı olduğundan da, hem koku yapıyordu, hem de böcek gelmesine sebep oluyordu. Hasar, kanaldan kaynaklandığından dolayı, ekip acil çözüm bulmaya çalıştı” diyor.

Komşularımıza öncü olduk
Son olarak yaptırdıkları tadilatta, çok maliyetli ve uğraşlı bir süreç geçirdiklerini ifade eden Hülya Kurtuluş, "Bir daha bu tür sıkıntılar yaşamamak için hemen sigorta yaptırmak istedim. Sigorta yaptıralı henüz iki ay kadar olmuştu. Sonrasında ise bu olay ortaya çıktı. Sigorta sayesinde cebimizden hiç para çıkmadan hasarı giderdik, bence bu çok önemli. Ayrıca diğer apartman sakinlerine de öncü olduk.

Bu olaydan sonra, hepsi sigorta yaptırmak istedi” şeklinde konuşuyor. Genellikle insanların kasko sigortalarını yaptırdığını ama ev sigortasını pahalı olduğu gerekçesiyle yaptırmadıklarını ve aynı önemi vermediklerini söyleyen Kurtuluş, "Başlarına bir şey gelmeyen insanlar sigortanın önemini anlayamıyorlar. Oysaki yaşanan bazı olaylar, sigortanın ne kadar gerekli olduğunu hatırlatıyor" diyor.

Para-Şemsiye
 


Geri Dön