19 / 04 / 2024

Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası'nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza var!

Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası'nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza var!

Orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyasının detayları peş peşe belli oldu ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası'nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza geliyor!



İlk üç yılda taksitin hane halkı gelirinin yüzde 30’unu aşan kısmı kadar sağlanacak destek kapsamında, Cumhurbaşkanı bu oranı ve destek süresini değiştirmede yetkili olacak. 

Posta Gazetesi'nde yer alan habere göre; orta gelirliye yönelik yeni konut kampanyası kapsamında, konut satış bedelinin yüzde 5'i müteahhit firmadan alınıp kredi veren bankaya verilecek. Bu şekilde kredi kullanan vatandaşın ödediği taksit tutarının düşmesi sağlanacak. 16 Ocak 2023 tarihinde başlayan kampanya için 10 günde 8 bin 27 başvuru yapıldı.

Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza var!

Yasayla, kampanyadan sonra fiyat yükselişi yaptığı belirlenenlere uygulanacak cezalar da bir bir belirlendi. Yanlış değerleme yapan firmalara cezalar 10 kat yükseltilerek kesilecek. 

Konut bedelinin en az yüzde 10’u kadar ceza uygulanabilecek.

Konutu alan da, hatalı değerleme tespit edilmesi halinde kredinin yüzde 5’i kadar ceza ödemesiyle karşılaşacak. Bu koşullar kapsamında 31 Aralık 2023 tarihine kadar konut kredisi sağlanacak. Cumhurbaşkanı bu süreyi de 1 sene uzatabilecek. 

Kampanya çerçevesinde bankalara sağlanacak konut finansman tutarı 220 milyar Türk Lirası'na ulaşacak. 

Ev alacak orta gelirliler dikkat! Yeni Konut Kampanyası'nın detayları peş peşe belli oldu! Bunları yapanlara ceza geliyor!


Geri Dön