25 / 04 / 2024

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde şartlar neler?

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde şartlar neler?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların birçoğu konut kredisine başvuruyor. Peki bankalar konut kredisini hangi şartlarda veriyor? Konut kredisi çekmek isteyenlerin sahip olması gereken şartlar neler? İşte detaylar...



Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından en fazla tercih edilen yöntemlerden olarak öne çıkıyor. 

Konut kredisi pek çok kişi ev sahibi oluyor. Ancak bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı koşulların karşılanması gerekmekte. Takvim'de yer alan habere göre; öncelikle konut kredisi kullanılacak evin krediye uygun olması gerekiyor. Aksi halde konut kredisi başvurusu onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek ediyor. Bu koşulla müşteriye kredi veriyorlar. 

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde şartlar neler?

Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının yüzde 80'i olarak vermekte. Yani bankalardan evin tamamı için konut kredisi çekilmiyor. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından belirlenir. Verilecek kredi miktarı da evin bedeline göre hesaplanır. 

Diğer bir önemli koşul kredi başvurusu yapan kişinin kredi notu düzeyinin iyi olması. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri kredi notu olur. Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi alma ihtimaliniz de azalacaktır. Bu sebeple bankalarla olan ilişkilerin iyi tutulması yani ödemelerin aksatmadan yapılması gerekir. 

Konut kredisinde geri ödeme planı da önemli bir unsur. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödeme yapmama halinde ev bankanın malı olur. Bu nedenle ödeme planının iyi oluşturulması gerekmekte. 

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde şartlar neler?

Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arası olur. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir süredir ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı hazırlanabilir. Böylelikle ödemele aksamaz ve evi riske atmamış olursunuz. 

Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile bankalara başvuruda bulunup, şartları karşıladığınız takdirde konut kredisi alabilirsiniz.

100 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne oldu?


Geri Dön