26 / 04 / 2024

Ev alana devlet desteği şartları neler?

Ev alana devlet desteği şartları neler?

Devlet destekli konut hesabına başvurular bu sene de yapılıyor. Ev almak isteyen vatandaşlar devlet desteğinin detaylarını araştırıyor. Peki ev alana devlet desteği şartları neler? İşte ayrıntılar...



Devlet destekli konut hesabına başvurular bu sene de yapılıyor. Ev almak isteyen vatandaşlar devlet desteğinin detaylarını araştırıyor. 

Konut alacak vatandaşlara sağlanan konut hesabı desteği uzun vadeli bir destek türü. Bu destek herhangi bir gelir koşulu aranmaksızın uzun süreli ev alım planlamalarını destekliyor.

Konut hesabı kapsamında devlet tarafından ev sahibi olmak isteyen ve 3 sene boyunca düzenli birikimde bulunan kişilere 25 bin Türk Lirası'na varan destek sunuluyor. 

Ev alana devlet desteği şartları neler?

Konut hesabı ile devlet vatandaşın birikim yapmasını teşvik ederken, diğer taraftan da ev sahibi olmasına imkan sunuyor. 

Aynı zamanda konut hesabı ile konut stoklarının eritilmesi de hedeflenen bir diğer durum. 

Ev alana devlet desteği şartları neler?

Konut hesabından faydalanma şartları neler?

-Türk vatandaşı olunması,

-Kendi adına kayıtlı taşınmazı olmaması,

-Konut edinim tarihine kadar asgari üç sene boyunca 6. maddede bulunan hususlara uygun şekilde konut hesabına düzenli ödeme yapılması, 

-Devlet katkısı almak için başvuruda bulunduğu ev dışında 7 Nisan 2015'ten itibaren tamamı kendi adına kayıtlı olan kat mülkiyetli, kat irtifaklı veya müstakil tapulu konut nitelikli başka bir gayrimenkul satın alınmamış olması,

-Ev alım tarihini takiben 6 ay içerisinde gereken evraklar ile konut hesabının bulunduğu bankaya başvuru yapılması gibi şartlar bulunuyor. 

Ev alana devlet desteği şartları neler?

Konut hesabında ne kadar destek veriliyor?

36-47 Ay Birikim Yapanlara 26 Bin 995 TL Devlet Katkısı

Bankalardan konut hesabı açarak 36 ay ile 47 ay arasında para biriktiren kişilere, bankada biriken paranın yüzde 15'i kadar devlet desteği veriliyor. En yüksek ödenecek devlet desteği 26 bin 995 TL şeklinde açıklandı. 

Ev alana devlet desteği şartları neler?

48-59 Ay Birikim Yapanlara 29 Bin 72 TL Devlet Desteği

Bankalardan konut hesabı açarak 48 ay ile 59 ay arasında birikimde bulunan kişilere, bankada biriken paranın yüzde 15'i kadar hibe veriliyor. En yüksek ödenecek devlet desteği 29 bin 72 TL olarak belirlendi. 

Ev alana devlet desteği şartları neler?

60 Ay ve Daha Fazla Birikim Yapanlara 33 Bin 97 TL Devlet Katkısı

Bankalardan konut hesabı açan ve 60 ay ya da daha çok birikim gerçekleştiren vatandaşlara, bankada biriken paranın yüzde 15'i kadar devletten hibe desteği veriliyor. En yüksek ödeme yapılacak devlet desteği tutarı 33 bin 97 TL olarak açıklandı. 

Hayallerinizin evini kaçırmayın!

Konut alacaklar dikkat! Bu fırsat kaçmaz!

Pınar Demircan/Emlakkkulisi.com


Geri Dön