20 / 04 / 2024

Ev alana devlet desteği başvuru!

Ev alana devlet desteği başvuru!

Ev alana devlet desteği, 26 Ağustos'ta uygulamaya geçecek. Peki, ev alana devlet desteği için kimler nereye başvuracak? İşte ev alana devlet desteği başvuru süreci..



Ev devlet desteği, 3/6/2011 ve 633 sayılı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesine dayanılarak hazırlanan Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik gereğince yapılacak. 


Yayım tarihinden itibaren 6 ay sonra yürürlüğe girecek yönetmelik için geri sayım başladı. Ev alana devlet desteği, 26 Ağustos'ta uygulamaya geçecek.


Peki, ev alana devlet desteği başvuruları nasıl yapılacak? Kimler başvurabilecek? Kimler başvuramayacak?


Ev alana devlet desteğine; tamamı kendisine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşları müracaat edebiliyor. Ancak müracaat yurtiçinde ilk ve tek konut satın alımları için kabul ediliyor. Başvurunun onaylanması halinde devlet belli oranlarda ve belli miktarlarda destek yapıyor.


Ev alana devlet desteği hesabı, bankaların yurtiçi şubelerinde Türk Lirası cinsinden mevduat veya katılım fonu hesabı olarak açılıyor. Konut hesabı ortak hesap olarak açılamıyor.


Birden fazla konut hesabı açılamıyor. Konut hesabı aynı zamanda başka bir bankaya taşınamıyor.


Konut hesabı açılışında katılımcı ile banka arasında sözleşme ve gerektiğinde ürünün işleyiş detaylarını içeren müşteri talimatı düzenleniyor.



10 soruda konut devlet katkısı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön