25 / 04 / 2024

Konut alacaklar dikkat! Bu fırsat kaçmaz!

Konut alacaklar dikkat! Bu fırsat kaçmaz!

Ev sahibi olma hayalini herkes kuruyor. Konut almak isteyen vatandaşlar en uygun fiyatlı evleri araştırıyor. Peki uygun fiyatlı ev nasıl alınır? İcralık konutların fiyatları ucuz mu? İşte ayrıntılar... 



Birçok vatandaş ev sahibi olmanın hayalini kuruyor. Vatandaşlar uygun fiyatlı evleri araştırıyor. İcra yoluyla el konulan gayrimenkuller ihale ile satışa çıkarılıyor. İcra ihalelerinde satışa çıkarılan ev, arsa, dükkan, tarla gibi taşınmazlar gerçek değerlerinden daha uygun fiyatlarla satılıyor. 

Konut alacaklar dikkat! Bu fırsat kaçmaz!

Ucuza ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar icralık ev ilanlarını araştırıyor. İcralık ev ilanlarını Basın İlan Kurumu yayınlıyor. İcradan gayrimenkul satışı ihaleleri Basın İlan Kurumu tarafından düzenli olarak gerçekleştiriliyor. 

Basın İlan Kurumu tarafından belirli tarihler düzenli olarak yayınlanan ilanların ihaleleri belirli günlerde yapılıyor. 

Konut alacaklar dikkat! Bu fırsat kaçmaz!

Yüzde 20 daha ucuz fiyat avantajı

İcra yoluyla el konulmuş ev, arsa, dükkan, tarla gibi gayrimenkuller kendi değerlerindne çok daha ucuza ihaleler ile satılıyor. 

İcra yoluyla satışa çıkarılan evler ve gayrimenkullerde yüzde 50'ye varan indirimler yapılıyor. Bu ucuz fiyat süreci, teklif toplama süreci başladığında sona eriyor. 

Konut alacaklar dikkat! Bu fırsat kaçmaz!

Bu fiyat toplama sürecini yakalayamayan vatandaşlar, ihale sürecindeki yüzde 20 ucuz fiyat avantajını yakalayabilir. Çünkü icradan satışa sunulan gayrimenkuller ihale sürecinde yüzde 20 daha ucuza satılabiliyor. 

Örneğin icradan satışa çıktığı fiyatı 500 bin TL olan bir ev, ihale sürecinde 300 bin TL'ye kadar düşerek bu fiyattan satılabiliyor. 

Konut alacaklar dikkat! Bu fırsat kaçmaz!

3 YIL SATIŞ YASAĞI

İhale ile satılan evlerde ticarete konu edilmemesi için alınan bir önlem mevcut.

Bu önlem kapsamında icradan satın alınan evin satışına yasak getiriliyor. Buna göre; icradan satın alınan konutun, ihale tarihinden itibaren 3 yıl içinde satışı gerçekleşirse Gelir Vergisi Kanunu kapsamında vergi ödenmesi zorunlu tutuluyor. 

Bu vergi şartı, satın alınan gayrimenkulün ticarete konu olmasını engellemek amacıyla uygulanıyor. 

Konut alacaklar dikkat! Bu fırsat kaçmaz!

İcradan satışa sunulan ev ilanları

Ankara Altındağ'da satılık 3+1 daire

Ankara Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından  Ankara  Altındağ'da yer alan 3+1 konut 170 bin TL muhammen bedel muhammen bedel ile satışa sunuldu. Satışa çıkarılan konut 90 metrekare büyüklüğe sahip. 

İlan metni için tıklayın 

İstanbul Fatih'te ucuza icradan satılık ev fırsatı

İstanbul Fatih'te Kasım Gürani Mahallesi'nde konumlanan 90 metrekare büyüklüğe sahip 2+1 ev 200 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. 

İlan metni için tıklayın

İstanbul Silivri'de ucuza 2+1 ev 

İstanbul'un Silivri ilçesi Fatih Mahallesi'nde yer alan 80 metrekarelik daire 250 bin TL'ye satışa çıkarıldı. 

İlan metni için tıklayın

Yeni projeler raftan inmeye başladı!

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com


Geri Dön