26 / 04 / 2024

Ev alın, kazanın!

Ev alın, kazanın!

Gayrimenkul sektöründe arz arttıkça fiyatlar artıyor. Bu durum konut yatırımı yapacaklara kazanç vaad ediyor. İşte kazançlı yatırım için ipuçları...



Türkiye’de nüfus artıyor ve ülke belirli oranda göç de alıyor. Buna göre ülkemizde yeni gayrimenkullere ihtiyaç duyuluyor. Yeni gayrimenkul ihtiyaçlarının yaşandığı Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmak karlı ve iyi bir yatırım fikri olarak değerlendiriliyor. 

Arz arttıkça, fiyatta artıyor

Gayrimenkul arz-talep dengesine göre ilerliyor. Ülkemizde talep arttıkça konut fiyatları da aynı oranda artıyor. Bu durum konut yatırımı yapacaklara kazanç vaad ediyor. 

Pazarlık yapın

Gayrimenkul yatırımı yapacak kişilerin kazançlı çıkmaları için dikkat etmesi gereken noktalar bulunuyor. Alacağınız evi en uygun fiyata bulmak  kar elde etmenin ilk adımdır. Buna göre, ev almaya karar verdikten sonra mutlaka pazarlık yapın. 

Evin konumu ve bina yaşına dikkat

Ev alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise evin konumu ve bina yaşıdır. Henüz yapılaşmamış bölgelerde konut yatırımı yaparak uzun vadede büyük kazançlar sağlayabilirsiniz. Merkezileşme eğiliminde olan bölgelere rağbet artıyor. 

En düşük Esenyurt, en yüksek Sarıyer

İstanbul'da en çok ev Kadıköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Bahçelievler'de aranıyor. İstanbul'da en düşük ev fiyatları Esenyurt'ta, en yüksek ev fiyatları Sarıyer'de bulunuyor. 

O bölgede konut alan yaşadı! Kira fiyatlarında artış!

En fazla ev aranan il ve ilçeler!

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön