26 / 04 / 2024

Ev alırken ısı yalıtımına dikkat!

Ev alırken ısı yalıtımına dikkat!

Kış aylarının gelmesiyle beraber enerji tüketimi de artıyor. Oysa Alınabilecek basit önlemlerle konutlarda faturalardan yüzde 30’a varan tasarruf sağlanabiliyor.



Yapılan araştırmalara göre, yalıtımsız binalar; pencereleri, dış duvarları, merpenleri, ev duvarları, tavanları, ısıtılmayan hacimler üzerindeki döşemeleri, zemine oturan döşemeleri ve açık geçitler üzerindeki döşemelerinden ısı kaybediyor ve faturaların yüksek gelmesine neden oluyor.

 

EV ALIRKEN DİKKAT



Posta gazetesinde yer alan habere göre, yeni ev alacaksanız veya  kiralayacaksanız ilk olarak binanın ısı yalıtımına dikkat edin. Binanın toplam inşaat maliyetinin sadece yüzde 3’ünü oluşturan ısı yalıtımı, yıllık yakıt tüketiminde en az yüzde 50 tasarruf sağlıyor ve bütçeye önemli katkı sağlıyor. Isı yalıtımıyla hem binanızın ömrü uzuyor hem pde aranız cebinizde kalıyor.

DAHA VERİMLİ ISINMAK İÇİN BUNLARI YAPIN


-Oda sıcaklığını 1 derece azaltarak yüzde 6 enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Oturma odaları için 22 derece, yatak odaları için ise 20 derece ideal sıcaklık.

-Kombilerinizin ve bacalarınızın bakımını mutlaka zamanında ve uzmanına yaptırın.

-Çatı ve bina izolasyonunuz yetersiz ise uygun bir biçimde tadilattan geçirin.

-Sistemlerinize ısı ayarlı termostat monte ettirin veya ısı ayarlı termostatı bulunan cihazlar kullanmaya özen gösterin.

-Kapı ve pencerelerinizi yaptırırken izoleli malzemeler tercih edin veya boşlukları yalıtım bantlarıyla mutlaka kapatın.

-Termostatınızı, bir günden fazla evden uzak kalacaksanız kapatın.

-Evdeki sıcaklığın içeride kalması için geceleri perdelerinizi de örtün.

-Radyatörleri mobilya ve benzeri eşyalar ya da perdeler ile engellemeyin.

 

MAPEI uyarıyor: Isı yalıtımı için doğru malzeme kullanımı şart!


Geri Dön