24 / 04 / 2024

ısı yalıtımının faydaları

ısı yalıtımının faydaları

Kış aylarının gelmesiyle beraber enerji tüketimi de artıyor. Oysa Alınabilecek basit önlemlerle konutlarda faturalardan yüzde 30’a varan tasarruf sağlanabiliyor.

Yeni yalıtım markası DYOTHERM/ISOLTECO 110'un lansmanı yapıldı!

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)’de 7 Kasım 2017 tarihinde Dyo'dan '' Yalıtım 4.0'' devrimini başlatan yeni yalıtım markası DYOTHERM/ISOLTECO 110'un lansmanı gerçekleştirildi...

Tasarruflu binalar satışta öne çıkıyor!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, ekolojik sisteme saygılı yeşil binaların, yakın bir gelecekte, gayrimenkul alırken asıl tercih sebebi olacağını; firma olarak bu alana yatırım yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

Yalıtım enerjide yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği önümüzdeki kış ısınma maliyetlerini düşürmek için evlerdeki ısı kaybının büyük bölümünün yalıtımsız binalardan kaynaklandığını ve en önemli koşulun yalıtım olduğunun uyarısını yineledi.

Emrullah Eruslu: Soğukla mücadelenin tek yolu ısı yalıtım!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği İstanbul'da son 28 yılın en fazla kar kalınlığının ölçüldüğü bu günlerde özellikle vatandaşların çok yüksek ısınma faturaları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

Soğukla mücadelenin tek yolu ısı yalıtımı!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği İstanbul’da son 28 yılın en fazla kar kalınlığının ölçüldüğü bu günlerde özellikle vatandaşların çok yüksek ısınma faturaları ile karşı karşıya kaldığına dikkat çekti.

Isı yalıtımının faydaları nelerdir?

Isı yalıtımı, sıcak ya da soğuk havanın ısı köprüleri vasıtası ile konutların içine girmesini ya da çıkmasını engellemek adına yapılan işlemler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ısı yalıtımının faydaları nelerdir?

İZODER: Isı yalıtımıyla 46 milyar TL tasarruf sağlanacak!

İZODER Başkanı Ferdi Erdoğan, ' Kalkınma Planı’nın öngördüğü süre içinde 6.5 milyon konutun ısı yalıtımının yapılmasıyla 46 milyar TL tasarruf elde edilecek ' dedi.

Isı yalıtımın faydaları!

Bir ortamdan dışarıya enerji akışı ile ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan bir uygulama olan ısı yalıtımın faydaları nelerdir? İşte ısı yalıtımın faydaları...

Söve nedir?

Söve nedir?: Söve halk arasında tüm dekoratif bina süsleme elemanlarına yani kat silmesi, saçak silmesi, çatı silmesi, denizlik profili, köşe profili, kolon, sütun, harpuşta, payanda, kilit taşı gibi malzemelere verilen genel bir isimdir...

Mantolama teknik şartname örneği!

Mantolama teknik şartname örneği haberimizde yer alıyor. Mantolama tekniği ile binalarımızın ömrü uzuyor. Ayrıca doğru yapılan mantolama ısı yalıtımı ile evlerimizde kullandığımız enerjiden de tasarruf etmiş oluruz...

Çatı izolasyonu nedir?

Çatı izolasyonu nedir?: Binayı, güneşin, yağmurun ve nemin olumsuz etkilerinden korumakla görevli olan çatılarda izolasyonun düzgün bir şekilde uygulanması binanın ömrünün uzamasını ve evlerde kullanılan enerjinin de tasarrufunu sağlıyor...

Dış cephe kaplama sistemleri!

Dış cephe kaplama sistemleri binaların dış cephelerine uygulanan estetik görünüme sahip inşaat sistemleri olarak uygulanıyor. Günümüzde insanlar estetiğe çok önem verdiğinden dış cephe kaplama sistemleri de tercih edilir olmuştur...

Mantolama nedir nasıl yapılır?

Mantolama nedir nasıl yapılır?: Mantolama basit olarak, dışarıdaki ısıyı içeriye sokmadan, içerideki ısıyı korumak amacı ile yapının bir bakıma manto içine alınması yani ısı yalıtım malzemeleri ile kaplanmasına deniyor...

İzolasyon nasıl yapılır?

İzolasyon nasıl yapılır?: Yapıştırıcı harcın kıvamında karılması, ince veya kalın olmamasına dikkat edilmesi, yapıştırıcı kenarlara mala ucuyla kesintisiz en az 25 mm kalınlığında ve ortaya 3 adet orantılı öbek olarak sürülmesi gerekiyor...

Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi üretildi! İşte faydaları...

Marterm, Kahramanmaraş'ta son bir senedir akademisyenlerden oluşan bir kadroyla AR-Ge faaliyetleri yürüterek, 'Keçi kılı içerikli ses ve ısı yalıtım' ürününün üretimine başladı. Keçi kılından yüksek performanslı ses ve ısı yalıtım malzemesi resmen üretildi. Peki nerelerde kullanılır, faydaları neler

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımı konutların değerini de artırıyor...

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, ısı yalıtımının tüketicilere özellikle konut satışlarında büyük avantaj sağladığını dile getirerek "Binaların uzun ömürlü olmasını sağlayan ısı yalıtımı, kısa vadede konutun satış değerini de artırıyor." diye konuştu.

İzocam'dan ısı yalıtımını yükselten Optiflex!

İzocam, daha az maliyetle yüksek ısı yalıtımı konforu sağlayan İzocam Optiflex ürününü geliştirdi...

Filli Boya, binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını tespit ediyor!

Türkiye’de 40’ın üzerinde şehri gezerek 50 bin binada termal kameralar ile ücretsiz çekim yapıp binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını belirleyen Filli Boya Isı Kaybı Ölçüm Ekibi, tasarruflu ve konforlu yaşamın ipuçlarını bina sakinleriyle yayınladı. 

Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma amaçlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğinin altını çizen İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu...

Isı yalıtımı ile faturalardan tasarruf etmek mümkün!

Doğalgaz faturasının bütçelerdeki payının artacağı kış mevsimi yaklaşırken Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, ‘DOĞRUSU’ kampanyasıyla binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor.

Isı yalıtımıyla 12 milyar dolarlık tasarruf!

TERMOSAN Mühendislik'in Yönetim Kurulu Başkanı Suat İnan, ısı yalıtımının faydalarından bahsetti. İnan, Türkiye'nin enerji tüketiminde 10-12 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Isı yalıtımı ve enerji tasarrufuna vergi düzenlemesi!

Maliye Bakanlığının hazırladığı, ısı yalıtımı ve enerji tasarrufuna yönelik işlemlerin gider yazılması, damga ve harçlardan da istisna tutulması imkanı hayata geçti.

DYO, ısı yalıtım ustalarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyor!

Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalite çıtasını yukarıya taşımaya kararlı olan DYO, işini hakkıyla yapan ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağlıyor.

Dış cephe ısı yalıtımı 100 milyona koşuyor!

Binalara Enerji Kimlik Belgesi almak için son tarihin yaklaşması, dönüşüm ve yeni binalar dış cephe ısı yalıtım pazarını Avrupa lideri yaptı. Pazar, 100 milyon metrekare hacme ulaşacak.

Isı yalıtımı hakkında merak edilenler!

Isı yalıtımı dendiğinde ilk akla gelen firmalardan biri olan Volkan Aktaş Yalıtım-İnşaat ve Dekorasyon, tecrübeli kadrosuyla hem sıcacık yuvalar yapıyor hem de Çankırı'nın çehresini değiştirmeye devam ediyor.

ısı yalıtımının faydaları Haberi

ısı yalıtımının faydaları

Yapılan araştırmalara göre, yalıtımsız binalar; pencereleri, dış duvarları, merpenleri, ev duvarları, tavanları, ısıtılmayan hacimler üzerindeki döşemeleri, zemine oturan döşemeleri ve açık geçitler üzerindeki döşemelerinden ısı kaybediyor ve faturaların yüksek gelmesine neden oluyor.

EV ALIRKEN DİKKAT



Posta gazetesinde yer alan habere göre, yeni ev alacaksanız veya  kiralayacaksanız ilk olarak binanın ısı yalıtımına dikkat edin. Binanın toplam inşaat maliyetinin sadece yüzde 3’ünü oluşturan ısı yalıtımı, yıllık yakıt tüketiminde en az yüzde 50 tasarruf sağlıyor ve bütçeye önemli katkı sağlıyor. Isı yalıtımıyla hem binanızın ömrü uzuyor hem pde aranız cebinizde kalıyor.

DAHA VERİMLİ ISINMAK İÇİN BUNLARI YAPIN


-Oda sıcaklığını 1 derece azaltarak yüzde 6 enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Oturma odaları için 22 derece, yatak odaları için ise 20 derece ideal sıcaklık.

-Kombilerinizin ve bacalarınızın bakımını mutlaka...