16 / 04 / 2024

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımı konutların değerini de artırıyor...



Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği ile ilgili olarak kamuoyunu bilgilendirmek ve farkındalık yaratmak için ülke genelinde yaptığı Anadolu Buluşmaları'nın son toplantısını Malatya'da gerçekleştirdi. Akşam'da yer alan habere göre, gerçekleştirilen toplantıda ısı yalıtımı masaya yatırıldı.

Isı yalıtımı konutların değerini artırıyor!

KONUTLARIN DEĞERİ ISI YALITIMIYLA ARTIYOR

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ısı yalıtımının binaya sağladığı yararların en büyük öneminin tüketicilerin konut satışı esnada ortaya çıktığı belirtilen toplantıda uygulamanın kısa zamanda gayeimenkullerin satış değerlerini artırdığı kaydedildi.
 
Gayrimenkul satışları esnasında değer kazanmazken, dış cephe ısı yalıtımı olan konut da yaklaşık olarak yüzde 15'e kadar değer kazanıyor. Örneğin tüketici tarafından alınan 500 bin TL'lik gayrimenkule ortalama 7 bin 500 TL'lik ısı yalıtım uygulaması gerçekleştirildiğinde o gayrimenkulün değer artışı 75 bin TL'ye kadar çıkıyor. Tüketici ısı yalıtımı için harcadığı tutarın yaklaşık olarak 10 katını konut değer artışı şeklinde geri kazanmış oluyor.

Binalara neden yalıtım yapılmalı?


Geri Dön