25 / 04 / 2024

Ev almak artık çok kolay! Tek kişi 40 bin TL’yi alıp gidecek!

Ev almak artık çok kolay! Tek kişi 40 bin TL’yi alıp gidecek!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı barınma destekleri veriyor. Barınma yardımı, tahmin edilenin aksine konut sahiplerine ödeniyor. Konutu olan ancak konutu oturulamayacak kadar daha önceki ve riskli hayat şartlarına sahip vatandaşlara 40 bin TL yardım veriliyor.



Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca verilen destekler arasında yer alan ve vatandaşlar tarafından bilinmeyen desteklerden bir tanesi de betonarme ev parası oluyor. Bu yardım parası 40.000 TL kadar ödenmekte olup başvuru işlemleri ise Aile Bakanlığı'nca yapılıyor. Takvim'de yer alan habere göre; ev yardım parası ödemelerinin nasıl ve hangi şartlarda yapıldığı araştırıldı. İşte tüm merak edilenler...

Ev almak artık çok kolay! Tek kişi 40 bin TL’yi alıp gidecek!

AİLE BAKANLIĞI'NDAN 4 BARINMA YARDIMI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce verilen barınma yardımları ve ödenen rakamlar da şöyle:

* Betonarme Ev Yapacaklar için 40.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

* Prefabrik için 30.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

* Ev Bakım Onarım Tadilatları için 20.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

* Ev Eşyası Alacaklar için 5.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

BAKANLIĞIN SİTESİNDE YER ALAN BAŞVURU ŞARTI AÇIKLAMASI

Barınma Yardımları vatandaşların ihtiyaç sahibi olma durumlarına göre ödenir. Gelir testi sonucuna göre ödenen yardımların onay verilmesi için sağlanması gerekenler ise şöyle:

"Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma"

Ev almak artık çok kolay! Tek kişi 40 bin TL’yi alıp gidecek!

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIR?

Aile Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce verilen yardımlar için vatandaşlar Kaymakamlıklara gidecekler. Burada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yazılı başvuru yapacaklar. Başvurular sonrasında inceleme süreci başlayacak. İncelemenin ardından olumlu olan vatandaşlar için barınma yardımı sağlanacak.

DAR GELİRLİYE KİRA YARDIMI

Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlet olması nedeniyle bakanlıklar eli ile dar gelirli ve yardıma muhtaç ailelere çeşitli yardımlar yapılıyor. Bu yardımlar genel olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca veriliyor. Gıda, yakacak, barınma, çocukların eğitim masraflarının karşılanması vb. konularında verilen yardımlar kimi zaman ayni kimi zaman da nakdi olarak sağlanmaktadır. Bu yardımların yanı sıra verilen yardım konularından bir tanesi de kira yardımları oluyor.

Barınma temel ihtiyaç oluyor. Ancak maddi durum nedeniyle bazı aileler sağlıksız evlerde yaşıyor ya da maddi durumları yetersiz olduğundan kira paralarını ödeyecek güçleri bulunmuyor. Bu problemlerin ortadan kaldırılması için ile devlet tarafından evsiz ailelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile barınma yardımları, kira paralarını ödeyemeyen ailelere ise belirlenen tutarlarda kira yardımı yapılıyor.

Ev almak artık çok kolay! Tek kişi 40 bin TL’yi alıp gidecek!

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sisteme giriş yapılmasının ardından, açılan pencere üzerinden "Uygulamaya Git" sekmesine tıklamalısınız. Ardından "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı isteniyor. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." uyarısı açılacak.

Bu ekran üzerinden istenilen bilgileri kontrol edebilirsiniz.

Kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde kaç ay kira yardımı yapılıyor?


Geri Dön