24 / 04 / 2024

Ev almak artık çok kolay!

Ev almak artık çok kolay!

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyacı olan ailelere betonarme ev parası veriliyor. 40 bin TL olan yardım için başvuru işlemleri Aile Bakanlığı birimlerinden yapılıyor. İşte tüm merak edilenler...



Sağlığı yerinde olmayan ve güç şekilde yaşanan vatandaşlara Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca barınma desteği sunuluyor. Takvim'de yer alan habere göre; ailelerin daha iyi ve sağlıklı olarak hayatlarına devam edebilmesi amacıyla sunulan barınma destekleri ise dört koldan veriliyor. 

Ev almak artık çok kolay!

AİLE BAKANLIĞI'NDAN 4 BARINMA YARDIMI

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce verilen barınma yardımları ve ödenen rakamlar şöyle:
* Betonarme Ev Yapacaklar için 40.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

* Prefabrik için 30.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

* Ev Bakım Onarım Tadilatları için 20.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

* Ev Eşyası Alacaklar için 5.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

Ev almak artık çok kolay!

BAKANLIĞIN SİTESİNDE YER ALAN BAŞVURU ŞARTI AÇIKLAMASI

Barınma Yardımları vatandaşların ihtiyaç sahibi olma durumlarına göre ödeme yapılıyor. Gelir testinin sonucunda ödenen yardımların onay alınması için verilmesi gereken şart şöyle:

"Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma."

Ev almak artık çok kolay!

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIR?

Aile Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce verilen yardımlar için vatandaşların Kaymakamlığa gitmesi gerekiyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın yazılı başvuruda bulunması gerekiyor. Başvurular sonrasında incelemelere başlanıyor. İncelemelerin ardından olumlu olan vatandaşlar için barınma yardımı sunuluyor.

Ev almak artık çok kolay!

DAR GELİRLİYE KİRA YARDIMI

Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir devlet olması nedeniyle ilgili bakanlıklar eli ile dar gelirli ve yardıma muhtaç aileler için birçok yardım veriliyor. Gıda, yakacak, barınma, çocukların eğitim masraflarının karşılanması ve bunun gibi konular için yardımlar veriliyor. Bu yardımlar dışında binlerce vatandaşa da kira yardımı veriliyor.

Problemlerin ortadan kaldırılması için devlet, evsiz ailelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için barınma yardımları, kirasını veremeyen ailelere ise açıklanan tutarlarda kira yardımında bulunuyor.

Ev almak artık çok kolay!

KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sisteme girilmesinin ardından, açılan pencereden "Uygulamaya Git" sekmesine girmelisiniz. Ardından "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişilmeniz istenecek.

Devletten prefabrik ve betonarme ev yapımı hibe yardımı!


Geri Dön