27 / 04 / 2024

Ev almak için en avantajlı dönem!

Ev almak için en avantajlı dönem!

KDV ve tapu harcı indiriminin 31 Aralık tarihinde sona erecek olması, kredi faiz oranlarının yüzde 1’in altına gerilemesi konut alımında ‘zam öncesi’ son fırsat olarak değerlendiriliyor. 



KDV ve tapu harcı indirimlerinin 31 Aralık tarihinde sona erecek olması, kredi faizlerinin yüzde 1’in altına inmesi ve Merkez Bankası’ndan yılın son ayında yeni bir faiz indirimi daha beklenmesi konut alımlarında ‘zam öncesi’ son fırsat olarak değerlendirildi.

FİYATLAR ARTACAKTIR

Gayrimenkulde iç piyasada tüketicilerin sahaya döndüğünü dile getiren Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, konut almak için çok doğru bir zaman olduğunu söyledi. Star gazetesinde yer alan habere göre, İnanç Kabadayı özellikle mevduat faizlerinin düşmesiyle konuta talebin hızla arttığını ve 2020'den umutlu olduğunu belirtti. Yılbaşına doğru satışların daha da artacağını dile getiren Kabadayı bunu KDV ve tapu harcı indiriminin bitecek olmasına bağladı. Bu avantajın bitmesiyle yılbaşından sonra 500 bin TL'lik konutta 50 bin TL fiyat farkı olacağını belirten Kabadayı ayrıca maliyetlerin 1.5 yılda yüzde 25-30 arttığını söyleyerek,  “2. yarıdan itibaren fiyat artışı başlayacak” dedi. 

Satışların Merkez Bankası’nın faiz indirim sonrasında canlandığını söyleyen İnanç Kabadayı “Tüketici önceden 3-ziyarette ev almaya karar veriyordu şimdi 1-2’ye düştü. Gayrimenkule yatırım yapmak isteyenler sahaya döndü. Önümüzdeki yılı çok pozitif görüyorum. Konuta olan talep artacaktır” diye konuştu.

210 milyon liralık yeni projeler geliyor

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı “  Yaklaşık 2.5 milyar TL’lik yatırım zincirimizin halkalarından olan Kağıthane’de Kordon İstanbul, Tarihi Yarımada’da Kennedy Caddesi’nde Cer İstanbul ve Çekmeköy’de ÇamlıYaka Konakları’nın inşası ve satışları devam ediyor. Önümüzdeki sene  Kağıthane ve Maslak’taki iki projemizin teslimini gerçekleştirip, 2020 yılının ikinci yarısında 210 milyon TL yatırımla iki yeni projeye başlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Ege Yapı'dan Hasköy ve Çekmeköy'e iki yeni proje!


Geri Dön