28 / 03 / 2024

Ev almak isteyenler dikkat! Devletten geri ödemesiz 82 bin TL hibe!

Ev almak isteyenler dikkat! Devletten geri ödemesiz 82 bin TL hibe!

Devlet tarafından belirlenen bankalar üzerinden kendileri için konut hesabı açan kişilere, birikimleri sonrasında 82 bin TL'ye varan hibe sunuluyor. Peki konut hesabında devlet desteği almanın şartları neler?



Devlet geri ödemesiz hibe desteği programı kapsamında ilk kez konut alacaklara ve evleneceklere 82 bin TL’ye varan geri ödemesiz destek sağlıyor. 

Devlet konut hesabı ile ev alacak vatandaşlara destek oluyor. Devlet destekli geri ödemesiz hibe kampanyaları ile vatandaşların tasarrufla ev sahibi olabilmesi için yardım tutarları artırıldı. 

Devlet tarafından kez ev alacak vatandaşlar için 82 bin TL’ye varan geri ödemesiz hibe veriliyor. 

Peki konut hesabı nedir?

Konut hesabı, bankalar tarafından açılan devlet destekli tasarruf hesaplarındandır. Konut hesabı olanlara yapılacak devlet destekli hibe tutarları hesabın süresine göre değişmekte. Geri ödeme koşulunun bulunmadığı devlet desteğinde belirli koşullar bulunuyor. 

Devlet garantili konut hesabı nasıl açılır?

Devlet tarafından belirlenen bankalarda konut hesabı açan vatandaşlar, birikim yaparak hibeden faydalanabiliyor. Konut hesabında hibe yüzdeleri hesap sürelerine göre değişiyor. Buna göre;

36 – 47 ay devlet garantili konut hesabı açanlara yüzde 15 katkı ile 24 bin 741 TL,

48 – 59 ay devlet garantili konut hesabı açanlara yüzde 18 katkı ile 26 bin 645 TL,

60 ay ve üzeri devlet garantili konut hesabı açanlara yüzde 25 katkı ile 28 bin 548 TL destek sunulmakta.

Evlenecek kişiler ortak hesap açtığında ise bu tutar 57 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Birikim koşulları gerçekleştirildiğinde birikim yapan vatandaşa devlet tarafından hibe veriliyor. 

Başvurular hangi bankalardan yapılıyor?

Belirli bir zaman içerisinde para biriktirip, konut alırken devlet desteği kampanyasından yararlanmak için ilk koşul kimlikle birlikte banka şubelerine başvuruda bulunulması. 

Konut hesabı için herhangi bir bankaya başvuru yapılması yeterli oluyor. 

Devlet desteğiyle hibe alabilmek için konut hesabı açan vatandaşlar birikim yapmış oldukları bankalarda nakitlerini faize de yatırabiliyor. 

Konut hesabı açan vatandaşlarda aranan diğer bir şart ise düzenli ödeme yapılması. Konut hesabında tek seferde yüksek tutar ödenmesi yerine aylık para biriktirilmesinin teşvik edilmesi için düzenli ödeme gerçekleştirilmesi koşulu bulunuyor.

Devlet destekli geri ödemesiz şekilde ev alabilmek için konut hesabı açan vatandaşlar içerisinde en az 36 ay süreyle hesabı bulunanlara hibe sunulacak. Paranın biriktirildiği süreyle orantılı olarak hibe tutarı da yükselecek. 

Geri ödemesiz devlet desteği ile konut hesabı açarak ev almak isteyen vatandaşların en az 3 yıl hesaplarının açık olma şartı mevcut. Bu şekilde devlet desteğinden herkes faydalanabiliyor. 

Konut kredisi borcu devredilebilir mi?

2 ayda 140 milyar TL'lik konut satıldı!


Geri Dön