26 / 04 / 2024

Ev inşa ettirmek isteyenler dikkat! Arsa fiyatları ikiye katlandı!

Ev inşa ettirmek isteyenler dikkat! Arsa fiyatları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Müstakil ev inşaları artması nedeniyle arsa fiyatları da bir hayli arttı.



Tam Nokta Neo Turyap ticari gayrimenkul uzmanı Uğur Fer, koronavirüs salgını nedeniyle artan arsa fiyatları hakkında değerlendirmede bulundu. Dünya'da yer alan habere göre; pandemi nedeniyle özellikle Antalya'nın emlak piyasasında hareketli günler yaşandığını söyleyen Fer, Döşemealtı ilçesi, Nebiler ve Duacı köyleri bölgesinde arsa metrekare birim fiyatlarının 400/600 TL iken pandemi sonrası 900 1.250 TL’ye çıktığını dile getirdi. Fiyatlar hakkında değerlendirme yapan Fer, “Yatırımcılar, bu bölgelerin imar emsalinden dolayı müstakil ev hayatını benimsemesi ve insanlardan izole bir yaşamı tercih etmeleri nedeniyle bu bölgelere talepler arttı. İnşaat firmaları da bu taleplere karşılık vermek için yeni projeler uygulamak için arsalar satın aldı ve kat karşılığı arsa anlaşmaları yaptı” şeklinde konuştu. 

Otel yatırımlarında arsa fiyatları azaldı

2019 senesinde arsa yatırımlarında büyük ivme yaşandığına 2020'de ise koronavirüs nedeniyle büyük kriz yaşandığını söyleyen Uğur Fer, şunları söyledi: 

2019 yılında çok iyi bir ivme yaşayan ve 2020 yılında büyük beklentiye giren turizm sektörünün de pandemiyle birlikte krize girdiğini anımsatan Uğur Fer, şöyle devam etti: “Turizm sektörü pandemi ile birlikte büyük bir krize girdi ve tüm turizm yatırımcıları da yeni otel inşaatlarını durdurarak mevcutlarını koruma çabasına girdi. Bu da Akdeniz Bölgesi’nin parlayan sahillerindeki otel arsa değerlerinde de düşüşe neden oldu. Kemer, Tekirova, Kiriş, Çamyuva ve Antalya’nın doğusunda ise Kısalar, Avsallar, Konaklı, Alanya, Gazipaşa’daki T.T.A arsaları metrekare/ TL birim fiyatları 800 TL’ye kadar düştü.” 

Ev inşa ettirmek isteyenler dikkat! Arsa fiyatları ikiye katlandı!

Antalya bölgesinde orta ve büyük ölçekli inşaat firmalarının odak  Aksu ilçesi Altıntaş mevkii bölgesini radarlarına aldıklarını söyleyen Fer, “20-25 yıl öncesinde yapılan imar planlarının açılması, yeni inşaat izni verilmesi, Kırcami bölgesinin imar uygulamasının durdurulması, yabancıların Antalya’ya olan ilgisi, yerleşik halkın nitelikli konut talepleri bu bölgeyi ilgi alanına çevirdi. Pandemi öncesi bu bölgede arsa metrekare birim fiyatları 400 bin TL iken şu an bin 800-2 bin 500 TL’ye kadar yükseldi” dedi.

Fahiş arsa fiyatlarına karşı ne yapılabilir?


Geri Dön