19 / 04 / 2024

Ev kadınlarına destek ödemesi veriliyor! PTT’den 1.400 lira alabilirsiniz!

Ev kadınlarına destek ödemesi veriliyor! PTT’den 1.400 lira alabilirsiniz!

Ev hanımları için devlet desteği ödemeleri 1.400 Türk Lirası’na kadar çıktı. Devlet dar gelirli kişiler için destek ödemelerine devam ederken ev hanımlarına da yardım ödeneklerinde bulunuyor. İşte detaylar...



Herhangi bir işte yer almayan ev kadınlarına devlet desteği verilmeye devam ediyor. Ev kadınlarına verilen destek ödemeleri 1.400 lirayı buldu. Geçtiğimiz gün ise; ölüm, dul, engelli, doğum, kömür, giyecek, bakım, gıda, elektrik, doğalgaz, sosyal ve maddi yardımların haricinde eşi vefat eden ya da yeni doğum yapan kadınlara da ödeme yapıldığı açıklandı.

Açıklanan bu maaşlardan ilkini, dul maaşı olarak isimlendirilen, ölen sigortalının ya da emeklinin geride kalan hak sahiplerine bağlanan maaş oluşturmakta. Bakanlık, belediyeler ve sosyal kurumlar aracılığı ile yapılan yardımlar büyük önem arz ediyor.

KADINLAR DAHA ÇOK FAYDALANIYOR

Spesifik olarak eşi vefat eden kadınlara bu manada pozitif ayrımcılık yapıldığı ifade edilerek sosyal yardımlarda hak sahibi kişilerin yüzde 60’tan fazlasını da kadınlar oluşturmuş olduğu gıda, yakacak, eğitim yardımlarından kadınların daha çok faydalandığı açıklandı.

Bunun haricinde, hiçbir geliri olmayan ve sigortalı işte de çalışmayan kadınlara yönelik şekilde de maaş yardımı sağlanıyor. Bu maaşlardan ilkini; dul maaşı olarak isimlendirilen ölen sigortalının ya da emeklinin geride kalan hak sahiplerine bağlanmış olan maaş oluşturduğu ifade ederek bakanlıklar, belediyeler ve sosyal kurumlar aracılığı ile yapılan yardımların aktif olarak yapıldığı ifade edildi.

 Ev kadınlarına destek ödemesi veriliyor! PTT’den 1.400 lira alabilirsiniz!


Geri Dön