19 / 03 / 2024

Ev kiralama ve satışlarında hangi ilçe rekor kırdı?

Ev kiralama ve satışlarında hangi ilçe rekor kırdı?

Koronavirüs salgını gölgesinde tatil heyecanları sürüyor. Vatandaşlar tercihlerini bu yıl da Bodrum'dan yana kullandı. Peki şu an Bodrum'da emlak piyasası ne durumda? İşte ayrıntılar...



Hem Covid-19 pandemisi hem de deprem sebebiyle büyük şehirlerden kaçmak isteyen vatandaşların ilk tercihi, Muğla'nın turizm cenneti ilçesi Bodrum oldu. 

Takvim'de yer alan habere göre; Frame Gayrimenkul Ofis Kurucusu ve Brokeri Pemra Hiçsönmez, konuya ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Ev kiralama ve satışlarında hangi ilçe rekor kırdı?

Pemra Hiçsönmez, 2021 yılında yaz için de en çok Bodrum'a talep geldiğini belirtti. Kiralama ve satış sezonuna bu sene erken girdiklerine dikkat çeken Hiçsönmez, şunları kaydetti: 

"Bodrum için yeni fiyatlar her sene ocak ayında belirlenir, mart ayında da satış ve kiralama sezonu başlardı. Bu sene ise en büyük işlerimizi daha 2020'nin kasım ve aralık ayında bitirdik. Bu yaz Bodrum hem kiralamada hem satışta rekor düzeye ulaştı."

EV SAHİPLERİ FİYATLARI YUKARIYA ÇEKİYOR

Pemra Hiçsönmez, Bodrum'a yönelik yoğun talep sebebiyle zaman zaman ev sahipleriyle ilgili sorunlarda oluşabildiğini dile getirdi ve şöyle konuştu: 

Ev kiralama ve satışlarında hangi ilçe rekor kırdı?

"Öngördüğümüzden çok daha yüksek fiyatlarla karşılaştık. Her iki taraf da anlaşıp el sıkıştıktan sonra evinin fiyatını yukarı çekip satıştan vazgeçen ev sahipleri de oldu. Bu nedenle zaman zaman satışlarda zorluklar yaşadık."

BUTİK SİTELERE TALEP ARTTI

Bu sene kiralama konusunda da değişiklikler yaşandığını vurgulayan Hiçsönmez, daha önce büyük siteleri tercih eden yazlıkçıların salgın etkisiyle daha küçük siteleri tercih ettiğini dile getirdi. Hiçsönmez, "Kiralamada dikkat çekici bir ölçüde büyük sitelerden daha butik sitelere kayma yaşandı. Çünkü toplu alanlarda çok kişi olmaması, özellikle aileleri ve ebeveynleri rahat ettiriyor. Kendi iskelesi, sahili, kafe ve restoranı bulunan siteler, bu yazın en çok ilgi gören siteleri oldu. Fiyatları da bölgelerine göre yüzde 35-40 oranında arttı" diye konuştu.

Kiralama konusunda ailelerin en çok Gündoğan, Türkbükü, Hebil Koyu ve Küçükbük'ü tercih ettiğinin altını çizen Pemra Hiçsönmez, "Satış tarafında ise daha kışlık bölgeler olan Bodrum içi, Konacık ve Ortakent'e talep var. Artık hem yaz hem de kış aylarını Bodrum'da geçirmek isteyen büyük bir kesim var çünkü" dedi. 

Ev kiralama ve satışlarında hangi ilçe rekor kırdı?

EVDEN EMLAKÇILIK YAPMA DÖNEMİ BİTTİ

Bodrum'daki birçok konut sahibinin Frame Gayrimenkul'le çalıştığına vurgu yapan Pemra Hiçsönmez, yapılan düzenlemeler sayesinde sektörde kalitenin artırıldığını ifade etti. Hiçsönmez, "Gayrimenkul işi eskiden herkesin rahatlıkla yapabileceği bir işti. Artık yeni yasalar ve sertifika zorunluluğu var. Bu sayede bizim gibi düzgün şirketler ön plana çıktı. Bu işi evden yapma dönemi çok şükür bitti. Bundan sonra hem sertifikalı hem de size az zamanda doğru portföyleri gösterebilecek güvenilir firma ile çalışmak en önemlisi hale geldi. Bundan sonra hızlı, güvenilir, iyi portföylerle çalışan ve dijital olanakları iyi kullanan şirketler kazanacak." açıklamasında bulundu.

Kovid-19'la hangi ilçede kiralar çıldırdı?

Tam kapanmada kiralık villalara talep arttı!


Geri Dön