29 / 03 / 2024

Konut satışları bu yıl da rekor kırar!

Konut satışları bu yıl da rekor kırar!

Gayrimenkul sektörünün ekonomik şartlara rağmen başarılı bir tablo çizdiğini ifade eden Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, “Konut satışları bu yıl da rekor kırar” dedi. 



Gayrimenkul sektörünün ekonomik şartlara rağmen başarılı bir tablo çizdiğini söyleyen Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, “Konut satışları bu yıl da rekor kırar” açıklamasını yaptı. 

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre Avrasya Tüneli, Marmaray, Çanakkale Köprüsü, İstanbul Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kanal İstanbul gibi mega projelerin art arda hayata geçirildiği Türkiye geleceğe emin adımlarla ilerlerken Emlak Konut, 250 bin bağımsız bölüm vizyonuyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Emlak Konut Genel Müdürü Hakan Gedikli, "Emlak Konut olarak 65 yıldır planlı, nitelikli şehircilik anlayışımızla halkımızı yaşanabilir alanlarda ev sahibi yapmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar ürettiğimiz devam eden veya tamamlanan olmak üzere toplamda 132 bin 507 bağımsız bölüm, 48 okul, 1320 derslik, 10 kreş, 10 sağlık tesisi, 30 camii bu çabamızı destekler niteliktedir" dedi. 

Gayrimenkul sektörünün ekonomik şartlara uyma konusunda başarılı bir tablo çizdiğinin altını çizen Gedikli, "Artan girdi maliyetlerine karşı daha fazla yerli malzemenin kullanılması, kalite standartlarından ödün verilmeden mahal listelerinin yeniden düzenlenmesi, inşa fizibilite çalışmalarının değişen talep ve ekonomik koşullara göre yapılması sektörümüzde alınan ilk önlemler olarak karşımıza çıkıyor" dedi. Hükümet tarafından yapılan düzenlemelerin etkisinin konut satışlarına yansıdığının altını çizen Gedikli, "Ocak-kasım döneminde gerçekleşen toplam satış sektörün dinamik yapısını destekler nitelikte olup 1 milyon 238 bin 553 adete ulaşmıştır. Ekonomik olarak alınan önlem ve teşviklerin de etkisiyle 2018 yılında toplam satış rakamının 1 milyon 300 bin rakamının üstünde gerçekleşmesi bekleniyor" dedi. 

HAVALIMANINA KOMŞU PROJE

Hakan Gedikli, 2019'da İstanbul Havalimanı'na komşu proje yapacaklarını da sözlerine ekledi. Gedikli, "THY ile birlikte geliştireceğimiz, İstanbul Havalimanı'na da katkı sağlayacak 360 hektar alan üzerinde gerçekleştireceğimiz Arnavutköy Yerleşim Projesi bizi çok heyecanlandırıyor. Bu proje şehircilik anlayışıyla çevresinin gelişimine de büyük katkı sağlayacak. İhalesini şubat ayında yapmayı planlıyoruz. İlk etapta 7 bin konut hayata geçirilecek" dedi.

6 banka konut kredi faizini yüzde 0,98'e indirdi!

10 bin aileye sosyal konut müjdesi!


Geri Dön