24 / 04 / 2024

10 bin aileye sosyal konut müjdesi!

10 bin aileye sosyal konut müjdesi!

Yükselen konut kredisi faiz oranları ev sahibi olmak isteyen vatandaşların zorluk yaşamalarına neden oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzun süredir konuşulan sosyal konut projeleri için müjde verdi. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde İkinci 100 Günlük Eylem Planını açıkladı. Merakla açıklanması beklenen İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörüne yönelik maddeler de çıktı. 

454 proje arasında toplumun her kesimini ilgilendiren yatırımlar, destekler, hibeler, yeni başlanacak, tamamlanacak projeler yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan planda 10 bin aileye sosyal konut müjdesi verildi. 

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndaki 10 bin aileye sosyal konut satışının gerçekleştirileceği maddesi alt ve orta gelir grubunu sevindirdi. Hayata geçirilecek olan konutlar  TOKİ  ve Emlak Konut işbirliği ile inşa edilecek. 

TOKİ bu yıl 23 bin konutun ihalesini gerçekleştirdi. TOKİ, 2019 yılı içerisinde de sosyal ihtiyaca ve talebe yönelik projeler üretecek. TOKİ 2019'da dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapacak. 

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan çıkan önemli maddeler:
1-) Şehit aileleri, harp ve vazife malullerine faizsiz konut kredisi kullandırılacak.
2-) 9 bin konut ve sosyal donatı alanlarının yapımı tamamlanacak.
3-) 10 bin aileye sosyal konut satışı gerçekleştirilecek.
4-) 5 ilde 19 farklı tipte konut projesi tamamlanacak.
5-)  Ankara  Kızılay Saraçoğlu Mahallesi'ndeki ilk toplu konut projesinin özgün dokusu korunarak yenilenmesi için ihaleye çıkılacak.

TOKİ'den 10 bin TL peşinatla ev fırsatı!

Hangi bankalar faiz indirdi? İşte faizlerde son durum!

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön