28 / 03 / 2024

Beykozlulara sosyal konut müjdesi!

Beykozlulara sosyal konut müjdesi!

Beykoz Belediyesi bir yıllık yatırım ve çalışmaların paylaşıldığı Yılsonu Değerlendirme Toplantısı’nı yaptı. Toplantıda konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz'a sosyal konut müjdesi de verdi.



 

Kavacık Eurasia Limak Otel’de yapılan toplantıya Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri, danışmanlar, muhtarlar ve STK temsilcileri katılım gösterdi. Programda AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, CHP Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Şeref Kaçmaz, İYİ Parti Beykoz İlçe Başkanı Akif Taşdemir de bulundu.

 

Hazırlanan 2017 Yılı Faaliyet Filmi ile hizmetlerin anlatıldığı toplantıda bir yıllık çalışmalar masaya yatırılarak tamamlanan çalışmaların kapsamlı bir değerlendirmesi yapılırken, yürütülen projelerin geldiği aşamalar hakkında bilgiler verildi. Programda söz alan isimler icraatlar hakkında görüş ve önerilerini paylaştı.

 

Toplantıda yöneltilen sorulara da cevap veren Başkan Yücel Çelikbilek tarafından son bölümünde de 2018 yılı hedefleri ve yatırımları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Başkan Çelikbilek: “2019’da Meclis Üyesi sayımız 37 olacak”

İlçe nüfusunun arttığını belirten Başkan Çelikbilek, “İlçemizde 310 km² bir alandayız. Şu anda 251 bin hemşerimiz var. 2019 yılında 37 meclis üyesiyle çalışacağız. Siyasetimize zenginlik katacaktır. Bu ülke hileli hükümetlerle yönetilemez. Bizi beğenmeyen Hollanda, Belçika ve Almanya’da hükümet kurulamıyor. Sistemimizi yeniliyoruz. Rejim farklı bir şey. Cumhuriyet rejimi ilelebet yaşayacaktır. Yüce Allah, 3 Kasım’ın hayırlara vesile olmasını nasip etsin. Herkes Türkiye’de yönetimin 50+1’den geçtiğinin farkında olmalıdır. 30 Mart 2019’a 13 ay var. İnşallah bu seçimleri de hayırlısıyla tamamlayacağız.” diye konuştu.

Başkan Çelikbilek: “Beykoz’da ne kadar çivi varsa biz çaktık”

İmar planları hakkında açıklamalar yapan Başkan Çelikbilek, “Beykoz’da imar yoktu. Beykoz’un yüzde 90’ı imarsızdı. Ciddi anlamda sıkıntılar vardı. Vakıf arazileri vardı. Çıkartılan bir kanunla Vakıf arazileri ile Milli Emlak takas etti. 2009’un sonunda 2B yasası çıktı. Türkiye’nin 1981 yılı itibariyle büyük bir derdiydi. Bunu bilmeyenler zaman zaman konuşuyorlar.Türkiye’nin her yerinde 2B çalışmaları Beykoz hariç aynı değerlendirildi. Bu bir destandır. Biz bunu anlatmayı çok sevmeyiz. Biz soylu bir iş yaparız ama bağırmayız. Yaptığımızı yapar, kenara bırakırız. Bizim de işimiz böyledir. Beykoz’da ne kadar çivi varsa çakılan, bu kadroların işidir. Beykoz’un büyük bir bölümünü mülkiyet sahibi yaptık. Çok az bir kısmın tapusunu veremedik. Biz bu arsaların hepsini üzerinde oturan insanlara verdik. İhale yöntemiyle bunu yaptık. Daha iyi bir fiyat veren olsa da ona vermedik. Bir suçtu bu ama biz halkımızı düşündük. Biz milletimiz için kendimizi feda ettik. Elimde yüzde 10 civarında bir pay kaldı. Milli Emlak’ın devretmediği, mahkemelik olan yerler var. Biz bunları halkımıza vermeye hazırız.Sorunları çözülsün onları da halledeceğiz.” dedi.

Başkan Çelikbilek: “Halkımıza Sosyal Konut yapacağız”

Belediye’nin yapacağı Sosyal Konut çalışmaları hakkında da açıklamalar yapan Başkan Çelikbilek, “Beykoz Belediyesi arsa zengini diye söyleyenler var. Arsamız olsa hemen halkımız için sosyal konut yaparım. Kısa vadeli elimizde tuttuğumuz yerler vardır. Zannedildiği gibi öyle arsa zenginliğimiz falan yok. 5-6 yerde ayrı ayrı projelerimiz var. Bunları hayata geçireceğiz ve 2019’da bu projelerimiz yükselecek. Önemli olan halkın yüzünün gülmesidir.” dedi.

Başkan Çelikbilek: “2018 yılı açılışlarımızla renklenecek”

2018 yılının açılışlarla dolu dolu geçeceğini de belirten Başkan Çelikbilek, “17 Şubat’ta tadilatını bitirdiğimiz ve yepyeni bir çehreye bürünen Beykoz Vakfı’nın açılışını yapıyoruz. Son beş yıl giderlerini biz karşılamıştık. Başındaki arkadaş geldi. Alın bunu başkanım ben kaldıramıyorum artık dedi. Biz de eyvallah dedik ve aldık. 1 milyona yakın bir masraf ettik. Kültür sanat hayatımıza sunduğu katkıya yelpazesi daha da genişleyerek kaldığı yerden devam edecek. 12 Mart’ta Mehmet Akif Ersoy Şiir Müzesi’nin açılışını yapıyoruz. Saat 14’te bu açılışı yapacağız ve orada artık Asımın nesli yetişecek. İncirköy’de Tarihi Türk Evi restorasyonu tamamlanıyor. Çok yakında açılışını yapacağız. Kanuni Kent Ormanı’nda Nikâh Salonu inşaatımız sürüyor. Çok yakında nikâhları orada kıyacağız. Karlıtepe Mesire Alanı bu baharda hizmete açılıyor. Teleferikle birlikte çok kıymetli bir çalışma olarak sizlere hizmet verecek. Alibahadır Okçuluk Merkezi ve Mesire Alanı tamamlandı. Eşsiz bir çalışma oldu. Açılış tarihi belirleyerek duyuracağız. 2018 yılı açılışlarla renklenecek.” diye konuştu.


Geri Dön