26 / 04 / 2024

Kahramanmaraş’a 2 bin yeni sosyal konut müjdesi!

Kahramanmaraş’a 2 bin yeni sosyal konut müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Merkez Spor Kompleksi'nde yapılan Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü Kutlama töreninde açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Kahramanmaraş’a 2 bin yeni sosyal konut müjdesi verdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Merkez Spor Kompleksi'nde düzenlenen Kahramanmaraş'ın Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü Kutlamaları'nda açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Eğitimde 6 bine yakın yeni derslik yaparak gençleri geleceğe en donanımlı şekilde hazırlamanın gayreti içinde olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesini kurduklarını, yüksek öğrenim öğrencileri için 4 bin 105 kapasiteli yurt binaları inşa ettiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlik merkezleri, farklı branşlara hitap eden spor tesisleri, millet bahçeleriyle Kahramanmaraş'ı donattıklarını vurgulayarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara 4 katrilyon lira tutarında destek vererek kimseyi sahipsiz bırakmadıklarını aktardı.

Sağlıkta 13'ü toplam bin 135 yatağa sahip hastane olmak üzere 93 sağlık tesisini şehre kazandırdıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Andırın ve Pazarcık Devlet Hastaneleri ile 17 sağlık tesisinin yapımının devam ettiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 200 yataklı bir fizik tedavi ve rehabilitasyon ile ruh ve sinir hastalıkları hastanesi inşa etme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Kahramanmaraş'ta 3 bin 270 konut projesini hayata geçirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Ayrıca 2 bin sosyal konut projemiz daha var. Şehir genelinde toplam 4 bin 378 riskli bağımsız birimin yıkımını bitirdik” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulaşımda 73 kilometre olarak devraldıkları bölünmüş yol uzunluğunu 319 kilometreye ulaştırdıklarını aktararak, maliyeti yaklaşık 5 milyar lira olan, içinde 13 çift tünel, 3 viyadük, 4 kavşak ve 3  köprünün yer aldığı Kahramanmaraş Göksun yolunun eksiklerini tamamladıklarını dile getirdi.

Kadirli-Andırın-Göksun, Narlı-Pazarcık ayrımı Çağlayancerit, Göksun-Elbistan ve Afşin-Tanır-Kayseri yollarını bu yıl tamamlayacaklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nur Dağı'ndan geçen, Mersin'den Gaziantep'e uzanan hızlı tren hattının Kahramanmaraş'tan da geçtiğini, bu hattı tamamladıklarında Kahramanmaraş'tan Gaziantep'e 53 dakikada, Adana'ya 1 saat 30 dakikada, Mersin'e ise 2 saatte gidileceğini  belirtti.

Kahramanmaraş'a yapılan yatırımlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş Havalimanı'na yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli yeni bir terminal binası inşa ettiklerini anımsatarak, sanayide bir teknopark, 13 araştırma-geliştirme merkezi, 3 organize sanayi bölgesi kurduklarını, toplam 13,6 katrilyon lira tutarında yatırım teşviki vererek şehirde ilave 38 bin kişilik istihdam oluşturduklarını anlattı.

Kahramanmaraş'a son 17 yılda 1,6 milyar lira tarımsal hibe desteği verdiklerine vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu.

"Yaklaşık 5 milyar lira tutarında orman, su yatırımı yaptık. Tamamladığımız 5 baraj ve 4 gölete ilave olarak 17 baraj ve 2 göletin inşaat çalışmaları devam ediyor. Şehrimizin içme suyu sorununu kökten çözdük. Afşin'in ve 30 yerleşim yerinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için 74 kilometre uzunluğunda isale hattını inşa ediyoruz. Tamamladığımız tesislerle 152 bin dekardan fazla zirai araziyi sulamaya açtık. Tarihi Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonunu, peyzaj ve çevre düzenlemesini bitirdik. Kalede bulunan müze de yeniden yapıldı. Tarihi Kapalı Çarşı'nın cephe yenilemesi devam ediyor. Merhum Nuri Pakdil'in doğduğu yeri, edebiyat ve kültür evi haline getiriyoruz. Ekinözü'ndeki içmeleri sağlık turizmine açmak için yapımına başladığımız tesisi inşallah bu yıl içinde tamamlıyoruz. Ceviziyle meşhur olan Çağlayancerit ilçemize bir ceviz paketleme tesisi kuruyoruz. Her ilçemize gençlerimizin, kadınlarımızın sosyal, kültürel bakımdan kendilerini geliştirebilecekleri millet konakları yapıyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelecek dönemde de Kahramanmaraş'ı yeni projelerle, yatırımlarla desteklemeye devam edeceklerinin aktardı.


Geri Dön