26 / 04 / 2024

KİPTAŞ'tan 10 bin yeni sosyal konut geliyor!

KİPTAŞ'tan 10 bin yeni sosyal konut geliyor!

Loca Mahal projesinin bugün gerçekleştirilen lansmanında konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul'da 10 bin yeni sosyal konut üreteceklerini açıkladı.



 

Bugüne dek inşa ettiği 75 bin konutla kalite ve güvenin sembolü haline gelen KİPTAŞ, İstanbul'da 10 bin yeni konut üretecek.

 

Veliefendi'de yükselen Loca Mahal projesinin bugün gerçekleştirilen lansmanında konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Anadolu ve Avrupa yakasında toplam 10 bin konut hayata geçireceklerini müjdeledi.

 

Avrupa yakasına 8 bin, Anadolu yakasına 2 bin konut


Hayata geçirecekleri 10 bin konutun 2 bin tanesinin Anadolu yakasında, 7-8 bin tanesinin de Avrupa yakasında olacağını belirten İsmet Yıldırım, Pendik'ten Silivri'ye kadar 7-8 bölgede konut inşa edeceklerini söyledi.

 

Silivri projesi 1.5 ay içerisinde başlıyor


Anadolu yakasında arazi üretimi zor olduğu için Avrupa yakasında daha fazla konut hayata geçireceklerini belirten Yıldırım, Silivri'de inşa edecekleri 3 bin sosyal konut için çalışmalara 1.5 ay içerisinde başlayacaklarını belirtti.

 

KİPTAŞ tan 10 bin yeni sosyal konut geliyor!

 

 

İstanbul'un 5-6 bölgesinde dönüşüme başlayacağız

 

Toplantıda kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili de açıklamalar yapan Başkan Yıldırım, kentsel dönüşümün bir süreç olduğunu söyledi. Bayrampaşa'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 2 bin 300 konutu yerinde dönüştürdüklerini dile getiren Yıldırım, İstanbul'un 5-6 bölgesinde daha dönüşüme başlayacaklarını söyledi. Yıldırım, depreme dayanıklı olmayan kötü binaların yenilenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 

 


Geri Dön