19 / 03 / 2024

İstanbul'a 10 bin yeni sosyal konut geliyor!

İstanbul'a 10 bin yeni sosyal konut geliyor!

TOKİ Başkanı Bulut, 2020'de İstanbul'da dar gelirli vatandaşlar için yaklaşık 10 bin yeni konutu daha satışa sunacaklarını söyledi ..



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sosyal konut projeleriyle herhangi bir kar amacı gütmeden dar gelirli aileleri ev sahibi yaptıklarını söyledi. 

İstanbul a 10 bin yeni sosyal konut geliyor!

İstanbul'a 10 bin yeni sosyal konut

Bulut, 50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul'da talep toplanan 6 bin 300 konuta 300 bin üzerinde başvuru yapıldığını, 26 Haziran itibarıyla İstanbul'da kura çekimlerine başlayacaklarını belirtti. 

Vatandaşların İstanbul projelerine gösterdiği yoğun talebi dikkate aldıklarını belirten Başkan Bulut, 2020'de İstanbul'da dar gelirli vatandaşlar için yaklaşık 10 bin yeni konutu daha satışa sunacaklarını söyledi. 

Gönüllülük esaslı yerinde dönüşüm

Gönüllük ve rızaya dayalı yerinde dönüşüm yaklaşımını esas aldıklarını ifade eden Ömer Bulut, "Kentsel dönüşüm alanlarında toplumsal sorumluluk anlayışıyla çalışıyoruz. Hak sahibi olarak kabul edilen vatandaşların mağdur olmaması için büyük özen gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın rızası olmayan hiçbir kentsel dönüşüm projesine başlamayacağız." şeklinde konuştu.

Bulut, dönüşümle bugüne kadar 146 bin konutun ihalesini yaptıklarını ve 80 binin üzerinde konutun inşasını tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettiklerini açıkladı. Bulut, şunları kaydetti:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın her yıl 300 bin konutu dönüştürme hedefi var. Bunun yaklaşık 30-40 bini  TOKİ  tarafından yapılacak. Bu doğrultuda 2019 yılı için 32 bin konutluk bir kentsel dönüşüm projesi hedefledik. Bu konutların projelerini de tamamlamak üzereyiz."

 

TOKİ'den İstanbul'a 475 yeni konut!

TOKİ'den 13 bin TL peşinat, 393 TL taksitle ev fırsatı! 

50 bin sosyal konut kampanyasında 15 bin 125 konutun kurası çekildi!

Ömer Bulut: Bu yıl projeler için 16 milyar TL'lik kaynak oluşturduk!


Geri Dön