19 / 03 / 2024

Ömer Bulut: Bu yıl projeler için 16 milyar TL'lik kaynak oluşturduk!

Ömer Bulut: Bu yıl projeler için 16 milyar TL'lik kaynak oluşturduk!

TOKİ Başkanı Bulut, "Bu yıl tüm projeler için 16 milyar liralık kaynak oluşturduk ve yılın ilk 5 ayında 5 milyar lira hak ediş ödemesi yaptık" dedi..



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, Anadolu Ajansı Zehra Aydın Turapoğlu'na yaptığı açıklamada, sosyal konut projeleriyle herhangi bir kar amacı gütmeden dar gelirli aileleri ev sahibi yaptıklarını ifade etti.

Ekonomi ve istihdama da çok yüksek oranda katkı sunduklarını ifade eden Başkan Ömer Bulut, "Bu yıl tüm projeler için 16 milyar liralık kaynak oluşturduk ve yılın ilk 5 ayında 5 milyar lira hak ediş ödemesi yaptık." dedi.

TOKİ'nin dolaylı olarak 250 alt sektörü desteklediğini söyleyen Bulut, "Bakanlığımızın desteğiyle hayata geçirdiğimiz 50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında inşaat çalışmaları sürüyor. Mevcut 287 şantiyeye 140 yeni şantiye daha ekleyeceğiz, yaratılacak istihdamla yaklaşık 120 bin kişiye iş imkanı sunacağız." diye konuştu.

3,5 milyon vatandaş konut sahibi oldu

Bulut, 16 yılda 843 bin 546 konut rakamına ulaşarak 3,5 milyon vatandaşı 15-20 yıl vadelerle konut sahibi yaptıklarını açıkladı. 

Son 16 yıl içinde  TOKİ  tarafından yaklaşık 160 milyar liralık yatırım yapıldığını söyleyen Başkan Bulut, TOKİ'nin gelecek dönemde sosyal konut dışında üretim yapmama kararı aldığını hatırlattı. 

5 Mart'ta başlatılan "50 Bin Sosyal Konut Projesi" başvurularının 19 Nisan'da tamamladığını, kura çekimlerine başladıklarını söylen Bulut, "Kura çekimlerini 21 Ağustos'a kadar tamamlayacağız. Bugün itibariyle 34 projede 15 bin 125 konutun kura çekimi tamamladık. 18 projede 10 bin 271 konutun da ihalesi tamamlandı ve inşaatları başlama aşamasına geldi. 8 projede ise 1686 konutumuz ihale sürecine girdi." diye konuştu. 

2023'e kadar 250 bin sosyal konut

TOKİ'nin son yıllarda olduğu gibi bundan sonra da tüm projelerinde yatay mimari tarzında konut üreteceğini, mahalle kültürünün ön planda tutulacağını ifade eden Başkan Bulut, "TOKİ olarak, konut bölgeleri ve genel şehir planlarında, Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu şehircilik kriterleri doğrultusunda, mahalle kültürünü yaşatacak, vatandaşlarımızı tabiatla buluşturacak, aile, komşuluk ilişkilerini canlı tutacak yatay mimari anlayışıyla konutlar üreteceğiz." ifadelerini kullandı.

Bulut, Bakanlığın hedefleri kapsamında idare olarak 2023 yılına kadar 250 bin sosyal konutu hayata geçireceklerini kaydetti.

 

İstanbul'a 10 bin yeni sosyal konut geliyor!

TOKİ İstanbul'da dönüşüm kapsamında 14 bin 76 konut yapacak!
 


Geri Dön