19 / 03 / 2024

TOKİ İstanbul'da dönüşüm kapsamında 14 bin 76 konut yapacak!

TOKİ İstanbul'da dönüşüm kapsamında 14 bin 76 konut yapacak!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, bu yıl kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da 14 bin 76 konutun yapımını planladıklarını söyledi...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, kentsel dönüşüm sürecini açık, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla yürüttüklerini söyledi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Başkan Bulut, sadece binaları yıkıp yerlerine yenilerini inşa etmediklerini, çevre düzenlemeleri, donatı alanlarıyla sosyal ihtiyaçları da karşıladıklarını anlattı.

TOKİ İstanbul da dönüşüm kapsamında 14 bin 76 konut yapacak!

Bulut, okul öncesi çocuk grubu, üniversite gençliği, kadın, erkek tüm nüfus profillerine dönük ihtiyaç ve beklentileri düşünerek yerleşim yerlerini yenilediklerini söyledi. 

TOKİ olarak İstanbul'da da yoğun bir kentsel dönüşüm sürecine girdiklerini söyleyen Bulut, bu yıl kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da 14 bin 76 konutun yapımını planladıklarını aktardı.

Bu konutların bin 922'sinin ihalesini yapıp inşaatına başladıklarını söyleyen Başkan Bulut, bin 771 konutun ihale tarihlerini belirlediklerini, 10 bin 383 konutun proje çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. 

İstanbul için ise 13 millet bahçesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkartma hedefi doğrultusunda inşa edilmeye başlanan millet bahçelerinin 65'e yükseldiğini söyleyen Bulut, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "İstanbul için ise 13 millet bahçesi projemiz var. Projelerimiz tamamlandığında İstanbul'a 12 milyon metrekarelik bir yeşil alan kazandıracağız. Projelerimizin içerisinde yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, spor alanları, amfi, oyun alanları, otopark alanları, bitkisel peyzaj alanları ve millet kıraathaneleri bulunacak." 

 

Ömer Bulut: Bu yıl projeler için 16 milyar TL'lik kaynak oluşturduk!

İstanbul'a 10 bin yeni sosyal konut geliyor!
 


Geri Dön