23 / 04 / 2024

Ev kiraları, kredi taksidiyle yarışıyor!

Ev kiraları, kredi taksidiyle yarışıyor!

Günümüzde İstanbul, Ankara, İz mir, Adana, Antalya gibi büyük şehirlerde bin liranın altında kiralık ev bulmak artık zor. Hatta biraz oturulabilir evlerin kirası bin 500 lirayı buluyor.



Günümüzde İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya gibi büyük şehirlerde bin liranın altında ev bulmak artık zor. Hatta biraz oturulabilir evlerin kira değerleri genelde bin 500 lirayı buluyor. Öte yandan, 100 bin liralık konut kredisinin aylık taksitleri yüzde 1.14 faiz oranıyla bin 533 lira, 150 bin liralık kredinin aylık taksidi 2 bin 300 lira. Öte yandan markalı konut üreticileri de bankalara alternatif ödeme seçenekleriyle dikkat çekiyor.


Yüksek kredi faizleri nedeniyle, vatandaşın ev sahibi olma hayalini ertelenmesini önünü geçmek isteyen inşaat şirketleri, uygun faiz ve vade aralıkları sunan finansman modelleri hazırladı. Vade farksız ödeme seçeneklerinde taksitler uzarken, hiç peşinatsız veya düşük peşinatlarla ev almak isteyenlere için de çok sayıda alternatif bulunuyor.


16 yıldır inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kurtoğlu Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ülgener konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede “Günümüzde kira fiyatları ev kredileriyle yarışır hale geldi. Evlerine kira ödeyen bir aile gelirinin çoğunu kiraya yatırdığı için ev sahibi olamıyor. Ancak konut kampanyaları öyle bir hal aldı ki artık kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün. Hatta, bazı durumlarda kiradan bile düşük fiyatlarla ödenen taksitler tüketiciyi yormadan ev sahibi yapıyor” dedi.


KİRACI EVDE MİSAFİR GİBİ YAŞIYOR


Kiracıların belirli kurallara uymak zorunda olduğunu hatırlatan Ülgener, “Bazı durumlarda ev sahibi evinizin boya renginden duvara asacağınız tabloya kadar müdahale edebiliyor. En özgür olmanız gereken ortam; evinizin içinde rahat edecekken bu kısıtlamalar evinizde de misafir gibi yaşamanıza neden oluyor. En önemlisi ev sahibi olduğunuzda ileride çocuklarınıza bırakacağınız bir gayrimenkulünüz oluyor” diye konuştu.

Uygulanan teşvikler ve inşaat firmalarınca sağlanan kolaylıklar sayesinde 10 yıl içerisinde ev sahibi olanların sayısının artarken kiracı sayısında düşüş yaşandığını söyleyen Ülgener, Kurtoğlu Grup’un tüm inşaat projelerine olan ilginin de bu söylemini destekler nitelikte olduğunu belirtti. Ülgener, kendi projelerinde de kar marjını düşük tutarak isteyen herkesi ev sahibi yaptıklarını ifade etti. Yaşamkent’te yapılandırdıkları son projeleri Crystal Towers’taki sosyal donatılardan da bahseden Ülgener, “Son projemiz Crystal Towers’ta 20 bin metrekarelik alan sadece doğaya ve spora ayrıldı. Tenis kortu, basketbol sahası, çocuk parkları, süs havuzları, kamelyaları ve yürüyüş parkurlarıyla ev sahipleri ve yakınları açık havanın keyfini çıkarabilirler. Ev sahiplerimiz kapalı yüzme havuzu, fitness ve aerobik salonları ile formlarına dikkat edebilir, her dairede bulunan özel alarm sistemi ve 7/24 güvenlikle mutluluklarını güvence altına alabilirler.” dedi. Ülgener, ev sahibi olmak isteyen herkesi havaalanına, çevre yoluna, büyük alışveriş merkezlerine ve en seçkin sosyal mekanlara dakikalar ile ölçülen mesafesiyle birçok avantajı bulunan Crystal Towers’ı keşfetmeye davet etti.


Daireler net 160 metrekare


Kurtoğlu Grup tarafından hayata geçirilen Crystal Towers projesi 16 katlı 4 blokta 256 daireden oluşuyor. Projede dairelerin tamamı net 160 metrekare ve 4+1 tipinde. Geniş peyzaj alanlarına sahip olan Crystal Towers projesi 30 bin metrekarelik alan üzerine kuruldu.



Sözcü Emlak


Geri Dön