26 / 04 / 2024

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?

Ev sahibi ile iyi anlaşamayan kiracılar, “Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkarabilir?” şeklindeki soruya yanıt arıyor. Aynı şekilde evinden kiracıyı çıkartmak isteyen ev sahipleri de bu sorunun yanıtını merak ediyor. İşte detaylar!



EV SAHİBİ HANGİ DURUMLARDA KİRACIYI EVDEN ÇIKARABİLİR?

Ev sahibi, kiralanan konutlarda en az 1+10 yıldır ikamet eden kiracıya karşı tahliye davası açılabilir. Kiralayan kişinin ve bakmakla yükümlü olduğu yakınlarının ihtiyaçları kaynaklanan nedenler ortaya çıkarsa, taşınmazın tahliyesi davası açılabilir. Son olarak da kirayı ve kiralanan taşınmaza karşı yükümlülüklerini yerine getirmezse ev sahibi evden çıkarma girişiminde bulunabilir.

EV SAHİBİ KİRACI VARKEN EVİ SATARSA NE OLUR?

Kira Hukukunda, Bu şekilde bir kiracı oturuyorken, evin satılması halinde kiracının mağdur edilmemesi esas alınmıştır. İmzalanan kira sözleşmesi korunur. Kiracı, evin yeni sahibi ile eski kontrat kapsamında ev sahibi, kiracı iletişimi bozulmaz ve ilişkisini korumaya devam eder. Yeni ev sahibi ile tekrar kontrat yapılmasına gerek yoktur.

KİRAYI ARTIRMAYAN KİRACI NASIL ÇIKARILIR?

Kiracı evde oturuyorken, taşınmazın satılması durumunda yeni mal sahibi, kiracıya 1 ay içinde ihtar göndererek tahliye talep edebilir. Bu halde satın alma tarihinden itibaren altıncı ayın sonuna kadar kiracı içeride kalmaya devam edebilir. Altıncı ayın sonunda da çıkmaz ise tahliye davası açılma durumu olabilir.

KİRACI SON AY KİRA ÖDER Mİ?

Kira sözleşmesinde aksini belirten bir madde bulunuyor ise mülk sahibinin kiracıdan tazminat isteme hakkı bulunur. Örnek verirsek, kira sözleşmesinde “Erken çıkarsa tazminat öder” şeklinde gibi bir madde bulunması halinde kiracı oturmadığı aylarında kirasını ödemek durumunda kalabilir.

Emeklilik ikramiyelerinde öyle bir oran verildi ki! Emekliler bu haberle bayram edecek!

Kamuya borcu olanların beklediği fırsat! Yeni yasa ile borçları silecek o formül! İşte çıkış kapısı!


Geri Dön