25 / 04 / 2024

Ev sahibi olmak artık daha kolay!

Ev sahibi olmak artık daha kolay!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi vatandaşlara aile yardımları kapsamında barınma yardımı veriliyor. Yardım kapsamında 40 bin TL hesaplara yatırılıyor.



Evi olmayan ancak ev sahibi olmak isteyenlere müjde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Dar kazançlı ailelere barınma desteği veriliyor. Bakanlığın sosyal destekleri arasında yer alan aile destekleri kapsamında yer alan barınma destekleri, oturulamayacak derecede bakımsız evlerde yaşayan dar gelirli vatandaşlar için sunuluyor.

Evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardım kapsamında 40 bin TL'lik destek veriliyor. Betonarme ev yapımı için barınma yardımı başvurusu nasıl yapılır? Barınma yardımı başvuruları şartları ne? İşte tüm merak edilenler...

Ev sahibi olmak artık daha kolay!

Oturulamayacak kadar eski...

Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce yapılan duyuruda yardımla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

"Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır."

Ev sahibi olmak artık daha kolay!

Kimler bu yardımı alabilir?

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün web sayfasından yapılan açıklamada gereken şartlar şu şekilde açıklandı:

"Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma."

Ev sahibi olmak artık daha kolay!

4 barınma yardımı

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nce verilen barınma yardımları ve ödenen rakamlar da şu şekilde:

1- Betonarme Ev Yapacaklar için 40.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

2- Prefabrik için 30.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

3- Ev Bakım Onarım Tadilatları için 20.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

4- Ev Eşyası Alacaklar için 5.000 TL Aile Bakanlığı Barınma Yardımı

Ev sahibi olmak artık daha kolay!

Evinizin tadilatına 25 bin TL

Ev bakım onarım desteği için başvuru şartları sağlayan vatandaşlar başvurularını sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılıyor. Ödemeleri onaylanan vatandaşlar 25 bin TL devlet desteği alacak.

Ev almak artık çok kolay! Tek kişi 40 bin TL’yi alıp gidecek!


Geri Dön