19 / 04 / 2024

Ev sahibi olmak kolaylaşıyor!

Ev sahibi olmak kolaylaşıyor!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu ve Süleyman Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi konutta KDV indirim, tapu harcı indirimi ve bankaların konut faizlerini indirmesi ile ilgili açıklamalar yaptılar. 



Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu ile Süleyman Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi, son dönemde gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu:

Ev sahibi olmak kolaylaşıyor!

“Gayrimenkul sektörü olarak uzun bir süredir beklediğimiz ve her fırsatta dile getirdiğimiz KDV oranları, tapu harçları ve bankaların uyguladığı faiz oranları konularıyla ilgili hükümetimizin attığı olumlu adımları ilgiyle takip ediyoruz. Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla konut teslimlerinde uygulanan yüzde 18'lik KDV oranı, 31 Ekim'e kadar yüzde 8'e, tapu harcı oranı da yüzde 4'ten 3'e indirildi. Söz konusu kolaylıklar sektörümüze ivme kazandıracak ve vatandaşların ev sahibi olma sürecini hızlandıracaktır. Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın geçtiğimiz gün açıkladığı konut kredisindeki faiz oranlarının 1’in altına düşürülmesiyle ilgili kamu bankalarının yanı sıra özel bankaların da elini taşın altına koyması gerektiğine inanıyorum. Bunun yanında söz konusu KDV indiriminin ofis ve ticari üniteleri de kapsaması sektörümüzün bir diğer önemli beklentisi. Bu beklentimizin de karşılanmasıyla bu yıl yeni bir rekorun kırılacağına inancımız tam.”

Süleyman Ekşi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi:

Ev sahibi olmak kolaylaşıyor!

“KDV ve tapu harçlarının düzenlenmesi sonrasında kredi faizlerinin düşürülmesi ile ilgili atılan bu adımın iç piyasayı canlandıracağını düşünüyoruz. Ekonominin lokomotifi olan gayrimenkul sektörüne yapılacak her türlü destek tüketicilerin ev sahibi olmasını kolaylaştıracak, piyasanın ihtiyaç duyduğu nakit akışını hızlandıracaktır. Konut kredi faizlerinin özellikle yüzde 1’in altına çekilmesi ve bu desteğe sadece kamu bankalarının değil özel bankaların da katılmasının gerektiğine inanıyoruz. Süleyman Ekşi İnşaat olarak gerçekleştirdiğimiz projelerde uygun ödeme planları ile isteyen herkesin ev sahibi olabilmesini amaçlıyoruz. Hükümetimizin vereceği bu destekler ile daha da geniş kitleleri ev sahibi yapabilmek ortak hedefimiz olmalıdır.”
 


Geri Dön