27 / 04 / 2024

Ev sahipleri dikkat! Son günü kaçırmayın!

Ev sahipleri dikkat! Son günü kaçırmayın!

Emlak vergisinin ilk taksit ödemelerinde son günlere girildi. Emekliler, ev hanımları, geliri olmayanlar ve engelliler belirli şartları taşıyor olmaları halinde vergiden muaf tutuluyor. İşte emlak vergisi ödemelerine dair tüm detaylar...



Gayrimenkul sahibi olan vatandaşların ödemeleri gereken emlak vergisi için verilenen sürenin sonuna geliniyor. Yaklaşık 3 aydır devam eden ödemeleri yapmayanlar son günlerde bu işlemlerini yapmak zorundalar.  Ödemeleri bildirilen süre içerisinde yapmayanlar ise vergilerine faiz eklenerek daha sonra ödemekle yükümlü olacaklar.  

Kendisine ait evi, arsası, tarlası, arazisi olan, işyeri dükkan sahibi olan vatandaşlar gayrimenkulleri için emlak vergisi ödemelerini yapmaları gerekiyor. 2022 yılının mart ayı itibariyle başlayan ödemeler Mayıs ayının son gününde sona erecek. 31 Mayıs Salı günü ödemeleri yapmak zorunda olan vatandaşlar süreyi kaçırmamaya dikkat edin. 

Emlak vergisi ödemeleri genel olarak ilgili gayrimenkulün bulunduğu ilçe belediyesine yapılabiliyor. Ancak birçok belediye başkanlığı resmi sitesinden online ödeme kanalı oluşturmuş durumda. Gerekli bilgileri sisteme giriş yaptıktan sonra kredi kartı veya banka kartıyla emlak vergisi ödemesi gerçekleştirilebiliyor. 

Emlak vergisi ödemeleri için son gün 31 Mayıs Salı günü olarak açıklandı. Salı günü süre sona erecek ve bu süre uzatılmayacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön