Ev sahipleri evlerinin değerini hesapladı! Bakın ev sahipleri ne kadar kar etti?

Ev sahipleri yıllara göre evlerinin ne kadar değerlendiğini hesapladı. 'Evin 5 yılda 10 kat değerlendi' diyenlere cevap veren Mağdur ev sahibi asgari ücret üzerinden örneklerle açıklama yaptı.
Konut yatırımı, yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülmeye devam ediyor. Elinde birikimi olanların ilk tercihi her zaman konut yatırımı oluyor. Fakat bu durum, yüzde 25 kira artışı uygulaması ve konut fiyatlarının fahiş rakamlara yükselmesi ile azalmaya başladı.
Yüzde 25 kira artışı uygulaması ile milyonlarca ev sahibi mağdur oldu. Evlerini rayiç bedelleri altında kiraya veren ev sahipleri adeta evlerinden oldu ve büyük zarara uğradı. Öte yandan konut fiyatlarının fahiş rakamlara yükselmesi de konuta olan yatırımın düşmesine neden oldu.
Mağdur ev sahibi A. Vurucu, kiralardan zarar eden ev sahiplerinin sesi olarak şu ifadeleri kullandı: ''5 sene içindeki zamlarla ilgili tek cümleleri yok, ama sürekli ev sahiplerine bir yatırım yapmışsın, malın 10 kat değerlendi, kirada zarar etsen ne olacak şeklinde adeta kafa buluyorlar.'' diyerek sitem etti. A. Vurucu, bahsedilen rakamın ev sahipleri için kar olarak görenlere şu soruyu sordu ''Neden 5 sene önce sıfırı ortalama 170 bin olan arabanın, şu an ikinci eli bile 1 milyon 250 bin civarı?''
İşte A. Vurucu'nun sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım...
A.Vurucu @a_vurucu07
Hayatımda hiçbir kişinin, yoksulken arsası turizme açılıp milyonluk olmuş kimseye dahi, şu cümleleri kullandığını görmedim ve duymadım.! Sanırsın bazı kiracıların ev sahipleriyle ortaklıkları ya da mal üzerinde bir emekleri var!
Öyle şaşırmışlar ki geçmiş 5 sene içindeki zamlarla ilgili tek cümleleri yok, ama sürekli ev sahiplerine bir yatırım yapmışsın, malın 10 kat değerlendi, kirada zarar etsen ne olacak şeklinde adeta kafa buluyorlar. bahsedilen rakam ev sahipleri için Kâr ise, neden 5 sene önce sıfırı ortalama 170 bin olan arabanın, şu an ikinci eli bile 1 milyon 250 bin civarı ya da Asgari ücret 2.324 lirayken şu an 22 bin lira !
Kâr mı bu rakamlar?
Kâr diyorsanız,
Çalışarak, emek vererek bir maaş karşılığında patronlara para kazandırdınız ve kazandırıyorsunuz ama, Ev sahiplerinin evinin maddi değerine ne kazandırdınız ?
Kira tespit davalarında kritik ayrıntıya dikkat! Bunu yapan ev sahipleri zarar edecek!
|