26 / 04 / 2024

Ev sahiplerine kötü, kiracılara iyi haber! Artık iade edilecek

Ev sahiplerine kötü, kiracılara iyi haber! Artık iade edilecek

Enflasyon ve dövizde yaşanan hızlı yükseliş ev sahipleriyle kiracıları birbirine düşürdü. Son dönemde artan kira fiyatları ‘depozito’ sıkıntısına neden oldu. Uzmanlara göre mal sahibi depozito bedelini tahliye sonrası iade etmek mecburiyetinde...



Konutta artan fiyatlardan sonra şimdi de depozito krizinin yaşandığı belirtiliyor. Bazı ev sahiplerinin, kiracılarını çıkartırken depozitoyu geri ödeme konusunda sıkıntılar çıkardığı ifade ediliyor. Kimisi vermiyor kimisi ise eksik ödemenin yollarını aramakta. Öyle ki 5 yıl önce euro cinsinden aldığı depozitoyu o günün lira değerinde ödemeye çalışanlar bile olduğu sosyal medyaya görüldü.

İADE ETMEKLE YÜKÜMLÜ
Bu tip davranışlarda bulunan ev sahiplerine karşı kiracıların hakları hakkında bilgi veren Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan “Depozito genel uygulamalarda kira bedeline mahsup edilse de hukuki açıdan bu şekilde mahsup edilmesi mümkün olmamakta. Mal sahibi depozito bedelini tahliye sonrasında iade etmekle yükümlü olmakta. Eğer depozitosunu iade alamaz ise hukuki yollara başvurması gerekmekte” diye konuştu.


Geri Dön