19 / 04 / 2024

Ev sahiplerine müjde! 50 bin lira verilecek. Bakan açıkladı, başvurular bugün başladı

Ev sahiplerine müjde! 50 bin lira verilecek. Bakan açıkladı, başvurular bugün başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Konutlarda Isı Yalıtım Projesi'nin detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.



HER YIL 300 BİN KONUTUN ISI YALITIMI YAPILACAK

Yapılan incelemeler ve çalışalar neticesinde binalarda ısı yalıtımını yapılmasıyla en az yüzde 35 tasarruf yapılacağı öngörülüyor.

Kredi paketiyle 2022’den itibaren her yıl 300 bin konutun ısı yalıtımı yaptıracağı planlanıyor.

Böylelikle 2024’ün sonuna kadar toplamda yaklaşık olarak en az 1 milyar metreküplük doğal gaz tasarrufunun sağlanacağı hedefleniyor.

YILLIK DOĞAL GAZ FATURASI 6 BİN 656 LİRA HESAPLANIYOR

Türkiye’de ısı yalıtımı olmayan bir hanenin, bugünün fiyatlarına göre, ortalama yıllık doğal gaz faturası 6 bin 656 lira olarak hesaplanıyor.

Isı yalıtımıyla yüzde 35 tasarruf sağlandığı dikkate alındığında konut başına yıllık tasarruf miktarı ise 2 bin 330 lira, aylık ise 194 lira oluyor.

Açıklanan kredi paketiyle 20 bin lira kredi çeken bir hane ise aylık 468 lira ödüyor. Böylelikle sadece 274 lira fazla ödeyerek haneye ısı yalıtımı yaptırılıyor.

Ev sahiplerine müjde! 50 bin lira verilecek. Bakan açıkladı, başvurular bugün başladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 1 Temmuz 2022 tarihinde saat 00:34’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,69 Türk Lirası, euro 17,50 Türk Lirası, altının gramı ise 969,89 Türk Lirası değerinde.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan asgari ücretle ilgili nokta atışı tahmin! 3 ay önceden bildi

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gerçek dolar kurunu açıkladı. Kurlara aldanıyorlar

Kurban Bayramı’nda otoyollar ve köprüler bedava olacak mı? İşte detaylar

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön