26 / 04 / 2024

Ev takas sözleşmesi örneği!

Ev takas sözleşmesi örneği!

Taşınmaz mal sahipleri tapularını karşılıklı olarak değiştirebiliyor. Bu işlem için öncelikle taraflar arasında sözleşme imzalanabiliyor. Peki, ev takas sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ev takas sözleşmesi örneği..



Ev takas sözleşmesi örneği!

Taşınmaz mal sahipleri tapularını karşılıklı olarak değiştirebiliyor. Bu durum, tapu dairesinde yapılacak takas işlemi ile mümkün olabiliyor.


Takas işleminin yapılabilmesi için taşınmazların değerinin birbirine eşit olması gerekmiyor. Takas işlemi, değeri aynı olsun olmasın tüm gayrimenkuller üzerinde yapılabiliyor.


Değeri aynı olmayan gayrimenkuller üzerinde bir miktar para ödenmesi halinde tapu takas işlemini gerçekleştirmek mümkün oluyor. Takas işlemi için öncelikle taraflar arasında sözleşme imzalanması gerekiyor.


Ev takas işlemleri için de ev sahipleri, aralarında sözleşme yapabiliyor. Ev takas sözleşmesi örneği şu şekilde;


Tapu takas sözleşmesi örneği


Madde 1-


TARAFLAR :


Bir tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ……. …………. ile, diğer tarafta ………………………………………… adresinde ikamet eden ………… ………………. arasında aşağıdaki koşullarla bir trampa sözleşmesi akdolunmuştur.


Madde 2-

KONU :


İş bu sözleşmenin konusu, mülkiyeti …… ……………’ya ait olan ………… ile mülkiyeti …….. ………… ‘ye ait olan …………………..’nın birbiriyle değiş tokuş, trampa edilmesidir.


Madde 3-

TARAFLARIN YÜKÜMLÜLÜKLERİ :


../../…. tarihinde ………………..’...’ya, ...’da …………………………’i  .... ’ye teslim edeceklerdir. Taraflar trampaya konu olan …………………………. ve …………………………’nin sağlam olduğunu karşılıklı olarak taahhüt etmişlerdir.


Madde 4-

YETKİLİ MAHKEME :


İşbu sözleşmeden doğması muhtemel uyuşmazlıklar için ……………………. Mahkemeleri ve İcra Daireleri yetkili olacaktır.

İşbu sözleşme, ../../2016 tarihinde …………………’da iki nüsha olarak imzalanmış ve taraflar birer nüsha almışlardır.




Tapu takas harcı 2016!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön